Поръчка


Потребителя може да поръчва стоки и услуги, представяни от www.petrovkartini.com. При създаване на поръчката Потребителят има право да избере стоките и количеството им, начинът и сроковете за доставка според предложените на Сайта варианти.

По всяко време преди завършването на поръчката Потребителят има право да променя избраните от него стоки и услуги.

При изготвяне на поръчка на Сайта, Потребителят влиза в договорни отношения с www.petrovkartini.com, касаещи конкретната покупка и покрити от настоящите Общи условия. Поръчката се смята за направена след потвърждаване, следвайки инструкциите в Сайта.

При финализиране на поръчката Потребителят може да види продуктите, които закупува и техните цени.
След финализирането на поръчката, Потребителят получава потвърждение на посочения от него и-мейл със същата информация.

Информацията за наличност на продуктите се актуализира периодично и е възможно продукта, който сте поръчали вече да не е в наличност. В този случай ние ще се свържем с Вас за да Ви информираме, че поръчката не може да бъде изпълнена, като www.petrovkartini.com не дължи обезщетение по никакъв начин на Потребителя, освен да възстанови сумите, платени и/или депозирани от потребителя, ако има такива.

www.petrovkartini.com запазва правото си да откаже изпълнението на поръчката без да посочва причина за това и не дължи обезщетение по никакъв начин на Потребителя, освен да възстанови сумите, платени и/или депозирани от потребителя, ако има такива.


Цени


Всички посочени на Сайта цени са крайни и без начислено ДДС.

petrovkartini.com има правото да променя цените по свое усмотрение и по всяко време, без да дължи предварително уведомяване на Потребителите. Потребителят е длъжен да заплати цената, която е била посочена на сайта по време на финализиране на поръчката, независимо дали е по-ниска или по-висока от настоящата. При допуснати технически грешки в публикуването на сайта, www.petrovkartini.com има правото да откаже изпълнението на поръчката и не дължи обезщетение по никакъв начин на Потребителя, освен да възстанови сумите, платени и/или депозирани от потребителя, ако има такива.


Доставка


За извършване на доставки petrovkartini.com използва услугите куриерските фирми  Еконт Експрес и Спиди. Доставките се извършват до посочения от Вас адрес или офис на Еконт или Спиди на следващия работен ден след изпращането. Изпълнението на поръчката може да трае от 1  до 6 работни дни.

За поръчки извън България доставката се уточнява допълнително. Тази опция важи единствено за оригиналните картини на Дамян Петров. Всички други продукти на сайта се доставят само на територията на България.


Плащане


Потребителят заплаща поръчаните стоки на куриера с наложен платеж в момента на тяхната доставка, по банков път или на разсрочено плащане или с дебитна/кредитна карта, като опцията за разсрочено плащане и плащането с карта  е валидна единствено за оригиналните картини на Дамян Петров. Разсроченото плащане изисква сключването на допълнително спорозумение (договор, който се попълва в два екземпляра при доставака на стоката). В договора се описват условията и срока на разсроченото плащане. Плащането с дебитна / кредитна карта се извършва чрез платформата Stripe и не изисква регистрация от страна на Потребителя

Право на Потребителя е да отвори пратката в присъствието на куриера и да се убеди в нейния добър вид, преди да заплати дължимата по товарителницата сума.

Ако Потребителят забележи нарушения в целостта на транспортната опаковка, те трябва да се опишат в протокол от представителя на куриерската фирма.

Ако вследствие на транспортирането има щети по стоката и те не са регистрирани в писмен вид, www.petrovkartini.com няма да може да признае рекламацията.

Ако щетите са регистрирани в писмен вид и рекламацията е приета, разходите по подмяната на рекламираните стоки е за сметка на petrovkartini.com.

В случай, че стоките не могат да бъдат подменени, заплатената по банков път сума ще бъде възстановена на Потребителя.


 Проблеми при изпълнение на поръчки


Изпълнението на  поръчка може да бъде възпрепятствано поради причини като:

– Една или всички от поръчаните стоки не са в наличност – в този случай www.petrovkartini.com ще установи контакт с Потребителя в най-кратък срок.
– Потребителят е посочил грешен или непълен адрес за доставка.
– Липса на телефон за контакт с Потребителя.


 Отказ от закупена стока


Потребителят има право да се откаже от една или повече от поръчаните стоки в 14 дневен срок от получаване на поръчката в случай, че дадената стока е във вида, в който е доставена, с всички придружаващи я документи, в оригиналната си опаковка, без следи от употреба или нарушаване на търговския вид на стоката, в съответствие с разпоредбите на чл. 55 от ЗЗП. Ако със стоката има подарък той също трябва да се върне във вида в който е получен.

Приложение № 1 – Стандартен формуляр за упражняване правото на отказ от договора

Стандартен формуляр за упражняване правото на отказ от договора:

Може да го изтеглите от ТУК…

(попълнете и изпратете настоящия формуляр единствено ако желаете да се откажете от договора)

 

– До (Дамян Петров Арт ЕООД, Севлиево 5400 ул. “Братя Бъкстон” 15, damqnpetrovdmp@gmail.com):

– С настоящото уведомявам/уведомяваме*, че се отказвам/отказваме* от сключения от мен/нас* договор за покупка на следните стоки*/за предоставяне на следната услуга*

– Поръчано на*/получено на*

– Име на потребителя/ите

– Адрес на потребителя/ите

– Подпис на потребителя/ите (само в случай, че настоящият формуляр е на хартия)

– Дата

——————————————————

* Ненужното се зачертава.

Приложение № 2 – Информация относно упражняване правото на отказ от договора

Информация относно упражняване правото на отказ от договора

Стандартни указания за отказ:

 1. Право на отказ от договора от разстояние или извън търговския обект.
 2. Имате право да се откажете от настоящия договор, без да посочвате причини за това, в срок 14 дни.
 3. Срокът за отказ е 14 дни считано от датата, на която Вие или трето лице, различно от превозвача и посочено от Вас, сте влезли във владение на стоките.
 4. За да упражните правото си на отказ, трябва да ни уведомите на контактните данни, посочени на petrovkartini.com и за решението си да се откажете от договора с недвусмислено заявление (например писмо, изпратено по пощата, факс или електронна поща).
 5. Можете да използвате приложения стандартен формуляр за отказ, но това не е задължително. Можете също така да попълните и подадете по електронен път стандартния формуляр за отказ или друго недвусмислено заявление за отказ на нашия уебсайт www.petrovkartini.com. Ако използвате тази възможност, ние ще Ви изпратим отговор по електронна поща, за потвърждение на получаването на отказа.
 6. За да спазите срока за отказ от договора, е достатъчно да изпратите съобщението си относно упражняването на право на отказ преди изтичането на срока за отказ от договора.

 

 1. Действие на отказа.
 2. Ако се откажете от настоящия договор, ние ще Ви възстановим всички плащания, които сме получили от Вас, включително разходите за доставка (с изключение на допълнителни разходи, свързани с избран от Вас начин на доставка, различен от най-евтиния стандартен начин на доставка, предлаган от нас), без неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 14 дни считано от датата, на която ни информирате за Вашето решение за отказ от настоящия договор. Ще извършим възстановяването по посочена от вас банкова сметка; във всеки случай това възстановяване няма да бъде свързано с никакви разходи за Вас.
 3. Имаме право да отложим възстановяването на плащанията до получаване на стоките обратно или докато не ни представите доказателства, че сте изпратили обратно стоките, в зависимост от това, кое от двете събития е настъпило по-рано.
 4. Вие трябва да поемете преките разходи по връщане на стоките. Разходите се очаква да не надвишат приблизително сумата за доставката или стандартната куриерска услуга.
 5. Вие отговаряте единствено за намаляване стойността на стоките вследствие на изпробването им, различно от необходимото за установяване на тяхното естество, характеристики и добро функциониране.

 Спорове и жалби


При възникнали ситуации във връзка с неуредени въпроси, клиентът има право да отправи спорните въпроси към наш сътрудник на посочения за кореспонденция адрес. При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта OPC


Авторско право


Всички изображения представени в този сайт са обект на авторското право и се изсква лиценз, за да бъдат възпроизвеждани на печат или онлайн. Всяко неразрешено използване на изображенията от този уебсайт е в нарушение на правилата за авторското право.


Други


www.petrovkartini.com си запазва правото да актуализира настоящите Общи условия по всяко време, като не уведомява регистрираните Потребители за промените.

При използване услугите на www.petrovkartini.com, Потребителят се задължава да спазва Общите условия, както и всички други условия, поставени от законодателството на Република България и международното законодателство, дори и да не са упоменати в настоящите условия.

 

Обновено на 22.01.2023 г.

 

 

Shopping Cart
Scroll to Top