Репродукция на моя картина – как, къде и защо?

репродукция на моя картина - Дамян Петров

   Скоро една дама ми поръча репродукция на моя картина понеже цените на оригиналните ми картини са непосилни за нея. Точно това е и причината да предлагам тази опция. Искам всеки човек, независимо от финансовото си положение, да има шанса да се докосне до моето изкуство. Вярвам, че идеята е много по-важна от всичко останало.

репродукция на моя картина - Дамян Петров

   За изработването на репродукция на моя картина изпращам снимка на творбата на екип от професионалисти, които разполагат с необходимата техника. После отпечатват репродукцията на платно, което е опънато на дървена подрамка (точно както е и истинската картина). След това ми изпращат обратно репродукцията и оригинала, рамкирам ги и изпращам копието на клиента. Това обаче, което се случи този път беше, че репродукцията трябваше да е за подарък за рожден ден. Освен това адреса на доставка беше едно село, до което куриерската фирма пътува само два дни през седмицата (вторник и четвъртък). За да се вместя във времето се наложи да отида до Търново с личния си автомобил и да взема репродукцията. В противен случай нямаше да успея да я изпратя навреме.


Колко струва отпечатването на репродукция на моя картина?


   Истината е, че от всяка репродукция на моя картина нямам почти никаква печалба. Транспортните услуги в двете посоки и опаковането са (25 лв.), снимането и обработването на файла (10 лв), отпечатването на платно (35 лв), вътрешна и външна подрамка (20+25) са 115-120 лева. Така в най-добрия случай от цялото “приключение” за мен остават 30 лева. Конкретно в тази ситуация още по-малко понеже ходих лично до печатницата и имаше допълнителни разходи за гориво. 🙂

   Колкото и невероятно да звучи, за мен винаги най-важното е било хората да останат доволни от факта, че са се спрели на моето изкуство.

   Направих всичко, което зависеше от мен за да може репродукцията да е навреме за рождения ден. В деня, когато картината трябваше да е получена изведнъж получих обаждане, което беше от куриерската фирма. Казаха ми, че цял ден не могат да се свържат с жената и доставката се отлага за след 5 дни, когато пак има транспорт до въпросното село. Така реших, че всичките ми усилия картината да пристигне на време се оказаха напразни. Опитах се да се обадя на жената, но първия път и на мен не ми вдигна. Когато ми се обади в последствие аз и обясних ситуацията и я помолих да се свърже с куриера и да се разберат за доставката. След малко ми написа на СМС, че са се разбрали с доставчика и реших, че всичко вече всичко ще е ОК.


Развръзката


   На следващия ден около 11 ч. дамата пак ми се обади и ми каза, че още не е получила картината. Помоли ме аз да се обадя и да проуча въпроса и това направих. Служителят ми обясни, че са се разбрали с жената да направят изключение и да пратят човек специално до селото. Той ще достави репродукцията така, че да е навреме, за да може да бъде подарена и показана на гостите на рождения ден. Изключително професионално от тяхна страна.

   Вече очаквах още нещо да се обърка, но тогава получих обаждане, че най-накрая картината е получена и всичко е ОК.

   Изпращал съм картини и репродукции по автобус, на разсрочено плащане и на доверие. Правил съм какви ли не и компромиси само и само хората да са доволни. Това обаче, което наистина има значение за мен в тази ситуация е щастието в очите на жената, която е получила своя подарък навреме, за да внесе още повече радост и емоционална стойност в този специален за нея ден. А не са ли това моментите, които остават накрая?

Ако желаеш можеш да разгледаш моите репродукции ТУК…

Ако имаш въпроси не се притеснявай да ги зададеш в коментарите под статията. Ще се радвам да помогна. 🙂

Ще се радвам да споделиш в коментарите долу какво мислиш за статията. Благодаря ти предварително.

Изтегли безплатната ми електронна книга:


“ПЪТЯТ НА ХУДОЖНИКА”


Пътят на Художника

Абонирай се
Уведомете за
guest

1 Коментар
Най-новият
Най-старият
Вградени обратни връзки
Покажи всички коментари
Shopping Cart
Scroll to Top