Поща в “Белия списък”


   Повечето имейл и интернет компании в днешно време използват специални програми, за да блокират нежелани имейли, често наричани „спам“. За съжаление, понякога се случва тези програми да блокират писма, които реално искаш да получиш и за които си се абонирал.


За да си сигурен, че винаги ще получаваш моите имейли, направи следното:


Запиши моя имейл адрес в списъка си с контакти, за да дадеш знак на филтриращите програми, че писмата от мен са желани и идват от сигурен източник.


Защо това е важно?


   Нежеланите рекламни писма, често наричани „спам“ се превърнаха в голям проблем в последните години. Понякога те не само ни тормозят с абсурдни оферти, но и съдържат в себе си злонамерен софтуер.

   От гледна точка на интернет компаниите, спамът е вреден, тъй като натоварва сървърите им и отблъсква клиентите им. Затова повечето компании използват блокиращ и филтриращ софтуер, като освен това разчитат и на собствени „черни списъци“. Тези списъци съдържат имейл адреси и домейни, от които се изпраща нежелана поща.

   Аз аплодирам техните намерения да те защитават от спама, но всички можем да се съгласим, че съвременните решения за филтрирането и блокирането на нежелана поща са далеч от перфектни. Те често блокират писма, които си поискал само защото на пръв поглед им се е сторило, че те приличат на спам.

   Един куп умни програмисти работят по този въпрос, но междувременно може да откриеш, че не получаваш съобщения, които си поискал и са ти полезни.

   За да избегнеш подобна ситуация, просто трябва да запишеш желания имейл в своя „бял списък“.


Как да си сигурен, че ще получаваш имейлите ми


   За съжаление, няма единен стандарт, по който един имейл да се записва в „бял списък“. Това означава, че при различните пощи се натискат различни бутони. В следващите няколко реда ще откриеш как да направиш това в най-известните пощенски кутии. (Ако  за твоята липсва, можеш да попиташ съпорта си, да потърсиш в Google или да ми изпратиш имейл на мен.)


Gmail:


Стъпка 1. Открий в своята входяща поща писмо от damqnpetrovdmp@gmail.com. (Например писмото за добре дошъл)
Стъпка 2. „Завлечи“ това писмо, плъзгайки го върху таба „Основна“
Стъпка 3. Ще забележиш, че занапред писмата от мен ще отиват в тази папка


Yahoo! Mail


Когато отвориш писмо, до полето на подателя ще забележиш знак „+“. Натисни плюсчето и ще изскочи допълнителен прозорец. Натисни „запази“.


Outlook 2003 & по-късни версии


Стъпка 1. Натисни десен бутон на мишката върху мое писмо.
Стъпка 2. Избери „Junk E-mail“ от менюто.
Стъпка 3. Кликни „Add Sender to Safe Senders List.“


Abv.bg


Стъпка 1. Натисни линкът „Настройки“ в горния десен ъгъл.
Стъпка 2. Избери „Защита от спам“ в менюто отляво.
Стъпка 3. Избери „Списък – разрешени адреси“ от предложените линкове
Стъпка 4. Въведи „damqnpetrovdmp@gmail.com“ в полето „Нов адрес“
Стъпка 5. Натисни бутона „Добави“


Mail.bg


Стъпка 1. Натисни линкът „Настройки“ в горния десен ъгъл.
Стъпка 2. Посочи „Филтри“.
Стъпка 3. В първото падащо меню под етикета „Филтри“ избери „Подател“, в полето до него напиши „damqnpetrovdmp@gmail.com“, а от бутончето преди хикса избери „Inbox“.
Стъпка 4. Натисни бутона „Запази“.