Как реших да отпечатвам репродукции?

отпечатвам репродукции

   Преди време започнах да проучвам колко би ми струвало да отпечатвам репродукции на мои картини с принтер, който може да печата върху платно. Оказа се че въобще не е евтино. След дълго търсене намерих една търновска фирма, която предлагаше най-добрите цени. Веднага им изпратих една моя картина, която да отпечатат на платно и да го опънат на дървена подрамка (точно както оригинала). Нарочно изпратих оригиналната картина, за да могат да се доближат максимално до реалната цветност.

   Това, което получих обаче беше доста зле в цветово отношение. Затова им се обадих да ги попитам дали това е максимума качество, който предлагат. Оказа се, че не са дали на човека, който оперира с принтера оригинала. Съответно той не е направил настройките на цветовете така, че да са максимално реалистични.


Как реших да отпечатвам репродукции?


НАЧАЛОТО НА РЕПРОДУКЦИИТЕ

   Исках да работя с тези хора затова ги помолих да направят още едно копие, но този път да покажат истинската картина на оператора на принтера, за да я отпечата с по добри цветове. И този път всичко беше ОК! Оказа се, че втория отпечатък беше за тяхна сметка (както беше редно) и така започнах да работя с тях.

   В последствие се разбрахме аз да им изпращам само снимката, а те да я отпечатват. Това спести транспортните разходи в едната посока, но цената в крайна сметка остана 90 лева (отпечатък, платно и подрамка – 55 лв., външна рамка 25 лв. и транспорт 10 лв.). Затова и цената на репродукция е 120 лева. Когато получа репродукцията я лакирам, слагам външна рамка, издавам и сертификат и тогава я изпращам. Цялата хамалогия от изпращането на снимката до готовата репродукция трае около 4 дни. Истината е, че правя всичко това за хората, които искат моя картина, но не могат да си позволят оригинал.

   Отпечатвам репродукции от доста време и съм поръчал над 80 броя. Имало няколко случая да ги върна, защото съм забелязвал дефекти при печата. Засега поддържаме взаимно добра работна етика и мисля да продължа да работя с тях.

Ще се радвам да споделиш в коментарите долу какво мислиш за статията. Благодаря ти предварително.

Изтегли безплатната ми електронна книга:


“ПЪТЯТ НА ХУДОЖНИКА”


Пътят на Художника

Абонирай се
Уведомете за
guest

0 Коментари
Вградени обратни връзки
Покажи всички коментари
Shopping Cart
Scroll to Top