09.09.2019

Наръчник за използване на сайта от Художници


Използване на сайта от Художници


   Тук ще разгледаме как да използваш сайта ми, за да продаваш твоите произведения на изкуството. Следвай стъпките внимателно и се придържай към Общите Условия за Художници. Ако имаш някакви въпроси не се притеснявай да се свържеш с мен от Тук…

   Преди да използваш сайта като художник трябва да си направиш регистрация от секцията ВХОД/Моят профил  и да ми изпратиш мотивационно писмо с минимум 3 твои творби на имейла ми. След като те одобря ще активирам профила ти на Художник и можеш да следваш следващите стъпки.


ВАЖНО!!! Първо изгледай цeлите Видеа веднъж и после започни да публикуваш… 🙂


Как да обработиш снимките на творбите си?


Как да публикуваш на сайта?


Контролен Панел


След като се впишеш в сайта отиваш в секцията ЗА ХУДОЖНИЦИ/НАЧАЛО в главното меню. Ако вече си одобрен от мен за да използваш сайта ще имаш видиш твоят контролен панел от който ще управляваш профила си, ще качваш картини и ще имаш достъп до поръчките си.


Публикуване на картина


Стъпка 1 – Снимане на картината

   Тук ще разгледаме как да публикуваш картина на сайта ми. Преди да продължим трябва да знаеш, че снимките, които качваш на сайта трябва да са колкото се може по добри. Да не са размазани и да няма отблясъци, да са с наситени и реални цветове, да са с висока резолюция и т. н. Преди да тръгнеш да публикуваш картините си трябва да разполагаш с качествени снимки. Написал съм специална статия, която е добре да прочетеш тук==>>Как да снимаме картините си? След като вече разполагаш с достатъчно добра снимка на творбата си можем да преминем към следващата стъпка.

Стъпка 2 – Публикуване на картината

За да качиш картина отиваш в секцията Контролният Панел за Художници и после на “Add Product” После следваш стъпките от снимките.

 1. Добавяш заглавие на картината и съвсем кратко описание (техника, размери и дали има рамка). Ако картината е с рамка задължително трябва да се вижда на снимката. След това цъкваш на бутончето “Запис”- (снимка – 1)

  -1 Наръчник за използване на сайта от Художници

  (снимка – 1)


 2. След това трябва да избереш какъв ще е линка към тази творба. Ще видиш че под заглавието пише “постоянна връзка:” – цъкваш на редактиране и въвеждаш името на творбата. След това цъкваш на бутончето “Добре”. (снимка – 2)

  -на-Линка Наръчник за използване на сайта от Художници

  (снимка – 2)


 3. Подробно описание на картината. Тук е много важен момент. Тук е добре да опишеш историята на картината. Къде, как, защо си я нарисувал? Какво те е вдъхновило? Това описание е добре да е различно за всяка картина, защото така съдържанието ще е уникално и ще класира сайта на по високи позиции, а и това е текста, който ще продава творбата ти. Тук е добре да се постараеш да представиш някаква история зад картината. Старай се текста да изглежда красиво и грамотно написан. Ще видиш лентата с инструменти, които да използваш. (снимка – 3)

  -3 Наръчник за използване на сайта от Художници

  (снимка – 3)


 4. Качи снимка на изображението. На снимката е показано как става. Важно е да качиш още две снимки, които да показват гърба на картината и примерно как изглежда на стената. Дори да оставиш само една снимка не е фатално, но се постарай да има още две. (снимка – 4)

  -на-снимки-на-картината Наръчник за използване на сайта от Художници

  (снимка – 4)


 5. Сложи снимка, която ще се показва в социалните мрежи, когато споделяш картината си. Трябва да има и кратко описание (можеш да копираш и поставиш главното заглавие. Тази стъпка не е за подценяване. (снимка – 4)
 6. Определи цената. Има опция за промоционална цена. Може да я използваш, но без спекулации. (снимка – 5)
 7. В дъното на страницата задължително трябва да добавиш кратко описание на продукта, което да е най-важното за творбата. (снимка – 5)

  -на-картината Наръчник за използване на сайта от Художници

  (снимка – 5)


 8. Отбележи наличност на продукта. (снимка 6)

  -на-Картина Наръчник за използване на сайта от Художници

  (снимка – 6)


 9. Преди да публикуваш картината слагаш отметка на категорията “Творби на други Художници” и цъкваш на синьото бутонче “Публикувай”. Ако вече си публикувал творбата и си нанесъл промени, бутончето ще е “Обновление”

   Звучи ти сложно, но не е! Като публикуваш две картини, няма да имаш нужда от съвети. Винаги можеш да видиш моите снимки и описания. Можеш да използваш вече публикувана картина като шаблон и само да промениш снимката, заглавието и цената. Ще разгледаме как става това по-надолу. Ако имаш въпроси – винаги съм насреща да помагам.


Редактиране, изтриване и дублиране на картина


   Веднъж когато публикуваш картина, по всяко време можеш да влизаш и да я редактираш. Можеш да променяш снимките, описанието и т.н. За целта отиваш в контролният панел за Художници и цъкваш на “Edit Products” Ще видиш всички продукти, които си публикувал. Като задържиш мишката върху един от тях, под заглавието на картината ще се появят няколко опции: редактиране; бързо редактиране; към кошчето; преглед и дублиране.

 1. Опцията “Редактиране” позволява да промениш абсолютно всеки един аспект на твоя продукт. Когато цъкнеш на тази опция отиваш отново в страницата, на която публикуваш продукта. Правиш корекциите, които искаш и задължително цъкваш на синьото бутонче “Обновяване”, защото в противен случай няма да запазиш промените.
 2. Опцията “Бързо редактиране” дава възможност за някои основни промени по заглавието, цената и наличността на продукта.
 3. Опцията “Към кошчето” ще изтрие продукта, но той ще остане в кошчето за боклук и може да бъде възстановен.
 4. Опцията “Преглед” директно отваря линкът на продукта и можеш да видиш как изглежда на сайта пред останалите потребители.
 5. Една от най-интересните и важни функции е “Дублирането” на продукт. За да не въвеждаш всичко наново, когато публикуваш нова картина, можеш да дублираш стара творба и да промениш само заглавието, снимките и цената. Аз правя това винаги когато публикувам нов продукт. Много е лесно! 🙂

Какво се процедира при поръчки???


И накрая нека разгледаме какво се случва, когато някой си поръча твоя картина от сайта.

   След като някой е направил поръчка от сайта, ти и аз ще получаваме имейл на електронните си пощи. В моят имейла е посочено абсолютно всичко свързано с поръчката. Аз ще се свържа с теб по телефона за да доуточним изпълнението по поръчката. Тук вече трябва да се прояви професионализъм, за да се остави клиента доволен. Картината трябва да се опакова много внимателно (виж Тази Статия) и да се изпрати колкото се може по-бързо, защото това прави положително впечатление. След като поръчката е приключена и си получил парите от клиента до 10 дни трябва да се приведе комисионната от 20%. Това е! Ако имаш някакви въпроси или проблеми – винаги съм на разположение.

Радвам се, че ще работим заедно! Поздрави и много творческо вдъхновение:

Дамян 🙂

logo_300x100_site_red-e1542146389413 Наръчник за използване на сайта от Художници

Call Now Button