02.11.2015

Всичко за картините


Маслени бои на платно


   Всички мои картини са нарисувани с маслени бои на платно. Маслената техника е изключително трайна и придава особена плътност на изображението. Маслените бои, за разлика от акрилните, позволяват много по-голямо насищане и придават характерния релеф на картината. Цветовете остават наситени и ярки във времето. Не случайно маслената живопис е предпочитана от много колекционери. Ако се наложи, живописния слой позволява забърсването му с влажна кърпа. Всички картини, нарисувани с маслени бои на платно, гарантират дълготрайност и плътност на изображението.

IMG_0043-001-1024x647 Всичко за картините


Форматът на картините

   Почти всички картини, които рисувам са на платно с формат 50 на 70 см. и са хоризонтално композирани. Подобен тип композиция създава чувство на спокойствие у наблюдателя, за разлика от вертикалния вариант. Външната рамка добавя още по 10 см. към всяка страна на картината и така общия и размер става 60 на 80 см. Подобен формат успява да овладее отлично пространството на една стандартна стена.


Външни и вътрешни рамки

   Платното е опънато на специална подрамка, която позволява допълнително изпъване на платното, ако то се е отпуснало от влага или други промени в температурата. Всички картини са рамкирани и готови за окачване. Външната рамка е прекрасен вариант между цена и качество. Изработена е от специална PVC пяна, която за разлика от дървената рамка не се деформира от влага и е много по-лека. Ако рамката не Ви харесва, можете да я смените по всяко време с друга. Имайте в предвид, че както една рамка помага на една картина да изглежда по-добре, така може и да и навреди, ако не подхожда на изображението и колорита.


Снимките на картините

   Всички снимки на мои картини, които ще видите в този сайт, са специално обработени лично от мен, с цел да се доближат максимално до оригиналната цветност и контраст на картината. Настройките на монитора Ви и различното осветление (изкуствена, бяла или жълта светлина) също оказват влияние на начина по-който виждате картината в цветово и контрастно отношение. Точно поради тази причина предлагам опцията да ми върнете картината, ако по някаква причина не ви хареса. Повече за това на “Цени и доставка”.


  Гаранция за автентичност

   По желание на клиента е възможно издаването  сертификат за произход и автентичност на творбата и фактура. За повече информация се свържете с мен.


БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ

Ако имаш каквито и да било въпроси не се колебай да се свържеш с мен.
Ще се радвам да помогна с каквото мога! 🙂
Телефон: 0898/723-800  цъкни ТУК за да ми се обадиш още сега…
Задаването на въпрос по никакъв начин не те обвързва с поръчка! 🙂

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ:

РАЗГЛЕДАЙТЕ КАРТИНИТЕ >>

logo_300x100_site_red Всичко за картините

3 коментара за “Всичко за картините

  • Ако съм разбрал правилно са поставили платното върху някаква плоскост? Мисля, че няма от какво да се притесняваш Галина. Платното се грундира преди рисуване и на картината не и е необходимо да диша от към гърба. Според мен всичко е наред и излишно се тормозиш. Хората си знаят работата. Надявам се, че съм бил полезен.

  • Много моля за мнение :донесох в Щатите картина масло от България. Дадохме я за рамкиране в престижно студио. Обаче са затворили картината отзад. Обясниха че понеже няма достатъчно платно от края не може да се опъне на подрамка без да се вземе част от самата рисунка с което не се съгласих. Притеснявам се че така няма да може да диша. .Моля кажете проблем ли е? Предварително Благодаря!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Лого DMP ART - Логото на Дамян Петров Арт