“Началото на една мечта” – оригинална картина с маслени бои на платно – 70 х 60 см.

(1 клиентски отзив)

570.00 лв.

   Картина с маслени бои на платно – рамкирана и готова за окачване. Размер на платното 70 х 60 см. (размер с рамката 79 х 69 см.) Картината е лакирана със специален защитен лак за маслена живопис и е придружена със сертификат за автентичност. Платното е опънато на клинова подрамка, която позволява изпъването му в случай на отпускане. Маслената техника е изключително устойчива във времето. Всяка картина е с доживотна гаранция!

   Има опция за разсрочено плащане без оскъпяване и 10% отстъпка за количество (прилага се автоматично като добавите повече от едина картина в количката). Ако решите можете да върнете картината до 14 дни от датата на покупката и да си получите парите обратно. Ако имате въпроси не се колебайте да се свържете с мен. Ще се радвам да помогна.

   Вземете Промо Код за 10% отстъпка на всички картини и репродукции още сега на този линк=>>ПРОМО КОД

  Бърза поръчка на телефон: 0898/723-800

Изчерпан

Описание

Началото на една мечта

“Началото на една мечта” – оригинална картина с маслени бои на платно 60х70 см.

   Това е Първата ми Картина след дългата депресия, положила началото на 500 творби от които 95% продадени и 5% подарени… Както споделям в автобиографията си, след като завършвам академията имам период на силна депресия през която не рисувам години наред докато едно стечение на обстоятелствата ме завръща отново на пътя на моята мечта. Можеш да видиш биографията ми на този линк==>>https://www.petrovkartini.com/дамян-петров-художник Това е на практика първата ми картина, която бележи началото на над 500 творби през последните 7 години (за моя радост 95% от тях продадени и 5% подарени). Истината е, че тогава не бях дал име на тази картина, но днес я нарекох “Началото на една мечта”. Творбата беше опъната на импровизирана подрамка, скована от летви и парчета фазер, които кой знае от къде съм изровил. Спомням си, че тогава нямах финансови средства, за да си купувам платна и рамки. Днес почистих картината, преопънах я на нова подрамка, лакирах я и я рамкирах.

Относно критиката

Последните години отнесох много критика за това, че съм се комерсиализирал и че преди съм рисувал от сърце и душа, а сега не. Посрещнах тези упреци като написах специална статия по темата==>>https://www.petrovkartini.com//душата-на-художника Понеже най-правилното място за моите картини е при почитателите ми, реших да пусна картината в продажба, но на съответната цена, която мисля, че отговаря на творба с такава сантиментална стойност… Това, което прави тази картина още по специална е, че няма да я предлагам нито като репродукция, нито като чаша. Оригиналът си остава абсолютно единственото изображение, което може някой да притежава. Мисля, че така е редно за тази първа моя картина.

Моите картини

    Всички мои картини са нарисувани с маслени бои на платно. Маслените бои, за разлика от акрилните, позволяват много по-голямо напластяване и така се получава характерния релеф на картината, а цветовете остават ярки и наситени. Маслената техника придава особена плътност на изображението и е изключително трайна във времето. Това е причината маслената живопис да е предпочитана от повечето колекционери.

   Платното е опънато на специална клинова подрамка, която позволява допълнително му изпъване, ако се отпусне от влага или други промени в температурата. За подробности вижте тази статия=>>Защо платното се отпуска? Всички картини са рамкирани и готови за окачване. Външната рамка е изработена от специална PVC пяна, която за разлика от дървената рамка не се деформира от влага и е много по-лека. Още информация на тази статия=>>Дървена или пластмасова рамка? Ако рамката не Ви харесва, можете да поръчате картината без нея и да я рамкирате по ваш вкус. Имайте предвид, че както една рамка помага на една картина да изглежда по-добре, така може и да навреди, ако не подхожда на изображението и колорита. Вижте тази статия=>>Кои са 5-те правила при избора на рамка?

   Всички снимки на мои картини, които ще видите в този сайт, са специално обработени лично от мен, с цел да се доближат максимално до оригиналната цветност и контраст на картината. Настройките на монитора Ви и различното осветление (изкуствена, бяла или жълта светлина) също оказват влияние на начина по-който виждате картината в цветово и контрастно отношение. Точно поради тази причина предлагам опцията да ми върнете картината ако по някаква причина не отговаря на очакванията Ви. Както споделят моите клиенти, картините на живо са много по-карасиви и въздействащи отколкото на снимките.

Историята зад моите картини

   Винаги съм обичал да гледам залязващото слънце. Това е един особен за мен момент. Промяната на светлината. Топлите цветове, които превземат пространството. Чувството за вечност и преходност, което залезът предизвиква у мен. Обожавам природата и винаги съм се впечатлявал от нейната красота и неподправеност. Именно това е причината да се върна към живописта и по-специално към пейзажа.Изпепеляващи залези над реки и планини, самотни лодки на брега изпращат последните слънчеви лъчи, възрожденски къщи, църкви и мостове мълчаливо отстояват на времето. Това са моментите, които усещам по един особен начин.

   Мисията ми е да помагам на хората чрез моето изкуство да преоткрият истинската си същност. Да оценят и изживеят момента, да почувстват вечността и красотата на мига. Искам да провокирам наблюдателя да изживее картините ми по свой собствен начин. Да си зададе въпроси, да мисли, да чувства, да интерпретира и да “довърши” картината за себе си така, както я усеща. За мен най-ценното е всеки да използва личната си визия и усещане за нещата. Обичам да карам хората да се замислят над картините ми, да усетят моментa “преди” и моментът “след”, да почувстват надеждата и вярата, носталгията и любовта. Да познаят и преоткрият себе си. Това е най-голямото удовлетворение за мен.

   Всяка една от моите картини е едно лично изживяване. Надявам се и вие да го усетите! 🙂 🙂 🙂

   “Началото на една мечта” – картина с маслени бои на платно – рамкирана и готова за окачване. Размер на платното 70 х 60 см. (размер с рамката 79 х 69 см.) Картината е лакирана със специален защитен лак за маслена живопис и е придружена със сертификат за автентичност. Маслената техника е изключително устойчива във времето. Всяка картина е с доживотна гаранция! Ако решите можете да върнете картината в срок от 14 дни от датата на покупката и да си получите парите обратно.

 

logo_300x100_site_red-e1542146389413 "Началото на една мечта" – оригинална картина с маслени бои на платно – 70 х 60 см.

Допълнителна информация

Тегло 2.5 kg
Размери 80 × 60 × 5 cm
ИЗБЕРЕТЕ ОПЦИЯ

Оригиналната картина (с рамка) – 310 лева, Оригиналната картина (без рамка) – 285 лева, Принт върху платно 50х70 см. (с рамка) – 119 лева, Принт върху платно 50х70 см. (без рамка) – 94 лева

1 отзив за “Началото на една мечта” – оригинална картина с маслени бои на платно – 70 х 60 см.

  1. Дамян Петров

    🙂

Добавяне на отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Call Now Button