Картини по номера – Какво трябва да знаете?

Рисуване по номера - процес на работа

Картини по номера – една популярна форма на изкуство, която съществува от десетилетия. Това е метод на рисуване, който използва предварително отпечатано платно или дъска с номерирани секции, всяка от които съответства на определен цвят боя. Целта е да се запълнят номерираните секции със съответния цвят на боята, създавайки крайна картина, която е толкова сложна и детайлна, колкото професионална картина.

В тази статия ще разгледаме историята на картините по номера, материалите, необходими за създаването им, използваните техники и предимствата на тази популярна форма на изкуство. Също така ще предоставим съвети как да създадете вашият шедьовър с помощта на тази техника и ще ви насочим към някои от най-добрите комплекти картини по номера, налични на пазара.


История на картините по номера


Рисуване по номера - процес на работа 1Твърди се, че концепцията за картини по номера е възникнала през 50-те години на миналия век. Дан Робинс, художник от Мичиган, създава първите комплекти за рисуване по номера, след като се вдъхновява от метода на Леонардо да Винчи за номериране на неговите картини. Той смята, че би било добра идея да използва същия метод, за да помогне на хората да създават свои собствени произведения на изкуството.

Първият комплект за рисуване по номера e пуснат от Palmer Paint Company през 1951 г. Той представлява проста пейзажна картина, която идва с предварително отпечатано платно, бои и четки. Успехът на този комплект води до създаването на по-сложни картини. Така популярността на тази форма на изкуството бързо нарасва.

Картините по номера стават хит сред възрастни и деца. Хората, които нямат предишен опит в рисуването, откриват, че могат да създават красиви произведения на изкуството, използвайки тази техника. Комплектите за рисуване по номера също се превръщат в популярен подарък и много художници започват да създават свои собствени версии на комплектите.


Необходими материали за създаване на картини по номера


За да създадете картина по номера, ще ви трябват няколко основни материала:

Комплект за рисуване по номера – можете да закупите комплекти за рисуване по номера от всеки магазин за художествени стоки или онлайн. Тези комплекти обикновено идват с предварително отпечатано платно, бои и четки. Предлагат се различни видове комплекти, включително акрилни и маслени комплекти.

Бои – боите, включени в комплекта за рисуване по номера, обикновено са номерирани и съответстват на номерираните секции на платното. Те обикновено са на акрилна или маслена основа.

Четки – комплектите за рисуване по номера се доставят с четки. Те са специално проектирани за размера на номерираните секции на платното.

Статив – не е задължителен, но може да бъде полезен за осигуряване на стабилна платформа за рисуване.

Палитра за бои – използва се за смесване на цветовете и може лесно да се почиства.Картини по номера - комплект


Техники, използвани при рисуване по номера


Рисуването по номера е проста техника, която включва попълване на номерираните секции на платното със съответния цвят на боята. Въпреки това, има няколко техники, които могат да ви помогнат да създадете шедьовър с помощта на този метод.

Започнете с по-тъмните цветове: Най-добре е да започнете с по-тъмните цветове и да преминете към по-светлите цветове. Това ще предотврати преливането на по-тъмните цветове в по-светлите.

Използвайте тънки слоеве боя: По-добре е да използвате тънки слоеве боя, отколкото дебели. Това ще позволи на боята да изсъхне по-бързо и ще предотврати преминаването на цветовете един в друг.

Почиствайте редовно четките си: Редовното почистване на четките ще ви помогне да предотвратите смесването на цветовете и ще гарантира, че движенията на четката са чисти.

Правете почивки: Важно е да правите почивки, докато рисувате, за да предотвратите умората и да сте сигурни, че цветовете изсъхват правилно.

Картини по номера - русуване по номера


Предимства на картини по номера


Картините по номера предлагат няколко предимства, включително:

Подобрява фокуса: Този тип занимание изисква високо ниво на фокус и концентрация. Това може да ви помогне да подобрите тези умения.

Повишава креативността: Въпреки че рисуването по номера може да изглежда като лесен процес, той все пак изисква креативност и въображение, за да направи картината уникална.

Облекчава стреса: Рисуването може да бъде терапевтична дейност и може да помогне за облекчаване на стреса и безпокойството. Картините по номера предлагат успокояващо и релаксиращо изживяване.

Развива фините двигателни умения: Рисуването изисква много координация между ръцете и очите. То може да помогне за развитието на фините двигателни умения. Това е полезно за хора от всички възрасти, особено за деца.

Осигурява усещане за постижение: Завършването на картина по числа може да осигури страхотно чувство за постижение, особено за тези, които са начинаещи в рисуването.

Рисуване по номера - картини


Съвети за шедьовър с помощта на картини по номера


Изберете картина, която ви харесва: Когато избирате комплект за рисуване по номера, изберете такъв, който отговаря на вашия личен вкус. Това ще ви помогне да останете мотивирани през целия процес на рисуване.

Не бързайте: Рисуването по числа може да отнеме време процес, така че е важно да отделите време и да се насладите на процеса. Бързането може да доведе до грешки и да отнеме цялостното изживяване.

Експериментирайте с цвят: Въпреки че цветовете на боята са номерирани, все още можете да експериментирате с цветови комбинации, за да създадете уникална картина.

Бъдете търпеливи: Рисуването по номера може да изисква много търпение, особено когато чакате боята да изсъхне. Бъдете търпеливи и правете почивки, ако е необходимо.

Рамкирайте картината си: След като завършите картината си, помислете дали да не я рамкирате, за да я покажете в дома си или да я подарите на любим човек. Как се избира рамка може да научите от тази статия: Как да избера рамка за картина?


Обобщение


Картините по номера са забавна и популярна форма на изкуство, която предлага набор от предимства. С подходящите материали и техники всеки може да създаде красив шедьовър. Независимо дали искате да подобрите фокуса си, да подобрите креативността си или да облекчите стреса, този вид хоби може да бъде чудесен начин да постигнете целите си. Има голямото разнообразие от налични комплекти за рисуване по номера. Със сигурност ще намерите такъв, който да допадне на вашия личен вкус и стил. Може да разгледате моите картини по номера още сега:

РАЗГЛЕДАЙТЕ КАРТИНИТЕ

Ако искаш да научиш още по тази тема изтегли моята електронна книга:

“НАРЪЧНИК ЗА НАЧИНАЕЩИ ХУДОЖНИЦИ”


Наръчник-за-начинаещи-художници-11-274x300 Ценообразуване на картина - Как да определим цена за картина? Статии За Художници

Untitled Ценообразуване на картина - Как да определим цена за картина? Статии За Художници

Абонирай се
Уведомете за
guest

0 Коментари
Вградени обратни връзки
Покажи всички коментари
Shopping Cart
Scroll to Top