Как да изберем картини за хотел?

Картина за хотел

   Аранжирането на хотел с подходящи картини не е толкова елементарна задача колкото изглежда на пръв поглед. Съобразяването с интериора на цялата сграда, както избирането на подходящи творби и композирането им по максимално добър начин е изключително важно. В тази статия ще разгледам основните неща, които трябва да имате предвид, когато избирате картини за хотел.


Решете какъв стил ще подхожда на цялостния интериор


Картина-за-хотел-1 Как да изберем картини за хотел? За Ценителите на Изкуството

   Много е важна визията на хотела. Ако е класически стил са подходящи реалистични картини като пейзажа е най неангажиращия сюжет. След това е натюрмортът, а фигуралните композиции и портретите не са препоръчителни за този случай. Ако хотела е с модерна, изчистена, иновативна и провокативна визия тогава абстрактното изкуство е добър вариант.

   Важно е да избягвате разностилието. Спрете се на една тематика и сюжет и се придържайте към нея. Добре е картините да са на един автор. Избягвайте комбинирането на абстрактно и реалистично изкуство както и редуването на различни формати и теми в картините. Например една вертикална картина с квадрати и триъгълници, после един хоризонтален пейзаж, след това ваза с цветя в квадрат и т.н.


Определете бюджет, в който искате да се вместите


   Купуването на една – две картини не е кой знае какъв разход, но обзавеждането на цяла сграда е сериозна инвестиция. Затова е много важно да се знае с какви средства се разполага. Ако сумата, която може да се отдели за картини трябва да е колкото се може по-малка тогава можете да се спрете на варианта с репродукциите. Предимствата в този случай са следните:

  1. Цената е максимално ниска. Една репродукция 70 на 50 см. (качествен печат) с рамката струва около 100 лева.
  2. Ако ще има картини в стаите няма да е голяма загуба ако гостите на хотела ги повредят по някакъв начин.
  3. Ще се спести много време в сравнение с това тепърва да се поръчва рисуването на оригинални картини. Репродукциите могат да се отпечатат и рамкират в рамките на една седмица.

   Ако се спрете на оригинални картини имайте предвид, че ще са ви необходими доста повече средства. Не се изкушавайте да вземате евтини картини с ниско качество и аматьорско излъчване на някой любител. Това си личи отдалеко и и по-скоро може да постигнете обратен ефект. Вместо да допълните интериора, в който са инвестирани много средства и внимание, ще изглежда като отчаян опит просто да има нещо на стените.


Внимавайте с размера, колорита и рамките на картините


   В зависимост от помещението и размера на стените е добре да избирате формат, който няма да е прекалено малък или голям. За голяма стена е добре по-голям размер картина или няколко по-малки, които естествено са подходящо аранжирани една спрямо друга.

   Цветността на картините трябва да е умерена дотолкова, че да не превлича вниманието изцяло към себе си. Ако интериора е с крещящи и агресивни цветове може да се допусне по изявена цветност на творбите, но трябва да се внимава за следното: картините трябва да допълват и подчертават интериора. Не да го превземат или да се губят в него. избирате

   С оглед на казаното по-горе изборът на рамки също е от значение. Тук златното правило е рамката да е съобразена с картината, а не само със стената. По принцип когато художника избира рамка за своята картина той обмисля естетически как рамката да допълни и да придаде завършеност на творбата. Картината и рамката трябва да се разглеждат като едно цяло. Ако решите, че искате определена картина, но смятате да смените рамката за да се впише на интериора ви по-добре не рискувайте. Това важи в особена степен когато става въпрос за голямо количество картини. Задължително питайте за отстъпка когато купувате. Все пак не става въпрос за една или две картини.


Консултирайте се със специалист


   Когато купувате картини за хотел е добре да се консултирате със специалист. Това може да е дизайнер или самият художник. Професионалните художниците имат много добро чувство за естетика. Ще ви дадат ценни съвети и могат да ви спестят много главоболия. Добре е лично да отидете в хотела със съответният специалист, да споделите вижданията си и да обсъдите различните варианти. Важно е да се съберете няколко мнения и не бързайте с решението.


Кое е най-важното когато купувате картини за хотел


   Като обобщение ще кажа, че когато купувате картини за хотел е добре да се придържате към един стил и да се постараете да подобрите и подчертаете интериора, а не просто да се наслагат някакви картини защото “трябва да има”. Задължително се консултирайте със специалист и то не един.

  Когато избирате картини за хотел е добре да използвате само оторизирани галерии, директно да се свържете с художника или от утвърдени и реномирани сайтове. Изисквайте сертификати за всяка картина, в които да е оказано всичко необходимо. Правете внимателно проучване преди да решите да купувате картини онлайн. Търсете отзиви на предишни клиенти. Прочетете какво пишат за тях хората във форумите и т.н. Не забравяйте, че евтиното често излиза по-скъпо в дългосрочен план. За това съм написал специална статия, която можете да прочетете тук==>>Защо евтиното излиза скъпо?

Надявам се, че статията ти е била полезна. Ако мислиш, че ще е полезна и на твоите приятели можеш да я споделиш от бутончето долу. Ако имаш каквито и да било въпроси не се притеснявай да се свържеш с мен. Ще се радвам да помогна. Успех! 🙂

Ако искаш да научиш още по тази тема изтегли моята безплатна електронна книжка и разбери кои са:

“СЕДЕМТЕ ЗЛАТНИ ПРАВИЛА ПРИ ИЗБОР НА КАРТИНА”


111-288x300 Как да изберем картини за хотел? За Ценителите на Изкуството

Untitled Как да изберем картини за хотел? За Ценителите на Изкуството


Ще се радвам да споделиш в коментарите долу какво мислиш за статията. Благодаря ти предварително. 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Искам да следя новите картини на имейла си!