Как да изберем картини за подарък?

Как да изберем картина за подарък

   Налагало ли ти се е да търсиш картини за подарък? Ако да, значи знаеш, че това не е толкова проста задача, колкото изглежда на пръв поглед. В тази статия ще разгледаме някои основно правила, които трябва да се спазват и да се имат предвид. Истината е, че картината е един много специален подарък, с който може да направиш незабравимо впечатление. Ако картината се хареса, тя ще краси някоя стена и ще се гледа често. Така ще напомня за хората, които са направили този подарък. Звучи чудесно, но трябва да се внимава за някои неща.


1. Направете проучване


   Проучете какви картини харесва човекът, на който искате да направите подарък. Отидете му на гости ако е възможно или накарайте някой общ познат да го разпита дискретно. Ако не държите на изненадата и чувствате човекът близък, най-добре е лично да попитате какви картини предпочита. Това е отлична практика, защото премахва много неизвестни – каква техника, какъв формат, какъв колорит, каква рамка и т. н.


2. Избор на бюджет


-да-изберем-картина-за-подарък.pptx-e1581604097966 Как да изберем картини за подарък? За Ценителите на Изкуството

   Първото което трябва да определим е с какъв бюджет разполагаме. Оригиналната картина не е евтина и цените варират от 150 лв. за някоя малка маслена картина 35 на 50 см. и стигат до 300-400 лв. за един приличен формат от 50 на 70 см. Ако подаръка ще е от няколко човека и сте събрали пари предполагам, че цената няма да е проблем. Ако си сам обаче такъв подарък излиза доста скъп и не е за всеки джоб. В този случай компромисен вариант е репродукцията, която е значително по-евтина. Повечето хора не правят разлика между репродукция и оригинал. Може да научиш повече за репродукциите ТУК… Въпреки това съм имал случаи на хора, които не са очаровани от това, че картината не е оригинал. Зависи от човека. Обикновено се подаряват оригинални картини за наистина специални случаи, като юбилеи, сватби или за нов дом.


3. Избор на галерия или магазин


   Трябва да решиш от къде ще търсиш картини за подарък? Най-добре е от някоя галерия, директно от художника или онлайн. Всеки вариант си има предимства и недостатъци. При галериите често има надценка и е добре да се свържеш директно с художника. Така можеш да питаш за отстъпка, а също така да получиш съвет. Купуването на картини онлайн е чудесна практика, защото винаги можеш да я върнеш ако не ти хареса. Цените в интернет са ниски в сравнение с физическите магазини, но не можеш да видиш картината на живо, което е недостатък. Въпреки всичко разминавания рядко има, защото търговците знаят, че не е в техен интерес да заблуждават клиентите.


4 .Избор на техника


   Избери каква техника ще е творбата. По принцип най-търсената техника са маслените бои, но акварела също е добър вариант. Може да избереш рисунка само с молив или пастел. Често се поръчват и карикатури по снимка, което е доста оригинален подарък, особено ако човекът е с чувство за хумор.


За какво още да внимаваш когато търсиш картини за подарък?


Когато избираш картини за подарък е добре да гледаш рамката на творбата да е естетически издържана спрямо самото изображение. Ако не си сигурен с какъв интериор ще кореспондира изображението най-добре е да се придържаш към по-умерен колорит. Избягвай “отровно” крещящите цветове в картините.

  1. Повечето хора харесват картини, на които се разбира какво е нарисувано, но има и почитатели на абстрактното изкуство. Това е важен момент. Ако човек харесва абстрактни картини е добре да се съобразите с предпочитанията му.
  2. Опаковай картината добре с непрозрачна хартия. Така ще запазиш изненадата.
  3. За една дама картина с цветя е много добър вариант.
  4. Не чакай последния момент. Подготви се няколко дни предварително. Както може би вече си се убедил, да търсиш картини за подарък не е толкова лесна работа.

Надявам се, че статията ти е била полезна.


Ако мислиш, че ще е полезна и на твоите приятели можеш да я споделиш от бутончето долу. Ако имаш каквито и да било въпроси не се притеснявай да се свържеш с мен. Ще се радвам да помогна. Успех! 🙂

Ало желаеш да разгледаш моите налични картини можеш да го направиш на този линк==>>Цъкни ТУК…

Ако искаш да научиш още по тази тема изтегли моята безплатна електронна книжка и разбери кои са:

“СЕДЕМТЕ ЗЛАТНИ ПРАВИЛА ПРИ ИЗБОР НА КАРТИНА”


111-288x300 Как да изберем картини за подарък? За Ценителите на Изкуството

Untitled Как да изберем картини за подарък? За Ценителите на Изкуството


Ще се радвам да споделиш в коментарите долу какво мислиш за статията. Благодаря ти предварително. 🙂

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Искам да следя новите картини на имейла си!