Картина Онлайн – Как евтиното излиза скъпо?

картина онлайн

   Защо много хора се подлъгват по ниската цена? Как евтиното почти винаги излиза по-скъпо? Кои са психологическите капани в които попадаме? Има ли евтин продукт с хубаво качество? За какво трябва да се внимава когато се купува декорация за стена или картина онлайн? Отговорите на тези въпроси ще намерите в тази статия…


Качество или цена


“Разочарованието от лошото качество остава дълго след радостта от ниската цена.”

картина онлайн

Често ставам свидетел на следните ситуации…

   Приятел ми се оплаква, че си е поръчал триптих за стената. Това са три изображения които се слагат едно до друго, но могат да стоят и самостоятелно. Оказва се, че снимките не са в рамка и са отпечатани на тънка хартия. Това означава, че тепърва трябва да се рамкират, което е досадна разправия и отнема време и пари. Попитах го защо не се е консултирал с мен за да му дам съвет понеже се занимавам точно с това. Той ми каза, че някой негов познат го посъветвал.

   Друг случай с мой приятел е да си поръча пано за стената от интернет. Видял случайно някаква реклама в онлайн пространството и си поръчал от Китай въпросното пано. Това, което получил било с много лошо качество на изображението – слаб контраст, ниска резолюция и кофти цветове. Общо взето доста се различавало от снимката в интернет. Също така цената излязла двойно, защото не прочел нещо в дребният шрифт. И него попитах, защо не се е свързал с мен, а той ми отговори, че за друг път ще знае.


Тъжната действителност


   Един от любимите ми автори Наполеoн Хил е казал “Ако ви трябва съвет, потърсете компетентни експерти и опитни специалисти и платете за съветите им. Стойността на “безценните съвети”, които постоянно получавате от колеги и приятели, ще бъде точно такава, каквато е цената им – нулева.”

   Винаги съм се старал да помагам на хората, които се свързват с мен относно изкуството. Естествено не съм си и помислял да искам пари за съвет. Ако аз не съм успявал да им свърша работа обикновено съм ги препращал при колеги за да си решат проблема.

   Когато имам нужда да се консултирам търся хора, които са професионалисти в конкретната област. В горните примери основното, което са сгрешили е, че не са се допитали до мен.


Когато се купува картина онлайн


   Често когато човек си купува картина онлайн може да има разминаване в цветовете и контраста. Става ли въпрос за снимки и пана положението е още по сериозно. Истината е, че няма как нещо да е евтини, а да е с високо качество (дори и снимка). Качествените принтове работят със специална хартия и специални мастила, които са скъпи. За да се получи добро качество трябва да се заплати необходимата цена.

   Това са причините всички снимки на моя сайта да се доближават максимално до оригиналният контраст и цветност на изображението. Репродукциите, които отпечатвам са с максимално добро качество и нищожна надценка спрямо разходите за печат и материали. Въпреки това много хора, поради незнанието си изтъкват, че им се струват скъпи. Изобилието от продукти и услуги, които заливат интернет пространството създават усещането, че може да се намери нещо евтино и качествено, но това са много редки случаи и специални ситуации – най-често в сайтовете за свободни обяви като OXL.bg или Bazar.bg.

   Относно случаите с моите приятели… Момчето с триптиха въобще не го е слагал и си купи репродукция от мен, която стои на предвиденото място, а другият ми познат си гледа все още китайската снимка, която му струваше в крайна сметка колкото моя реплика, но е по-малка, без рамка и в пъти с по-лошо качество.


Психологически капани


   Често човек е манипулиран несъзнателно, когато пазарува. Специални временни промоции, намаления и обещания за най-високо качество са едни от основните трикове използвани в интернет продажбите като цяло. Винаги правете проучване на конкурентни продукти като най-добре е да се консултирате със специалист в тази област.


Съвети при пазаруване


картина с маслени бои на платно

   Обърнете внимание на следните неща когато купувате картина онлайн. Използвайте реномирани сайтове с утвърден статут. Избягвайте да кликате върху реклами в Google. Рекламираните сайтове често са такива, които не са се доказали със времето и затова плащат за реклама да се класират в челни позиции. Това не е закон, но е най-често срещания случай. Обикновено най-добрите услуги ще получите от първите няколко сайта в класирането веднага след рекламите.

   Четете внимателно коментарите и отзивите. Проверявайте мнения в популярните форуми и четете ревюта и мнения на клиентите. Проверете в социалните мрежи дали се представят добре сайтовете, от които мислите да пазарувате. Потърсете видеа в YouTube. Общият професионализъм, който един сайт би упражнил по всички тези критерии говори за сигурно и качествено обслужване в повечето случаи. Подозрително евтини произведения на изкуството говорят или за измама или за неоригинални творби. Истината е, че много хора продължават да си мислят, че имат оригинални картини, а всъщност притежават репродукции. Както при повeчето продукти цената е право пропорционална на качеството и евтиното в повечето случаи излиза доста солено.

Това са в общи линии насоките които бих ти дал когато решиш да търсиш картина онлайн. Ако желаеш да разгледаш моите налични картини за дома цъкни ТУК…

Надявам се, че статията ти е била полезна. Ако мислиш, че ще е полезна и на твоите приятели можеш да я споделиш от бутончето долу. Успех! 🙂

Ако искаш да научиш още изтегли моята безплатна електронна книжка и разбери кои са:

“СЕДЕМТЕ ЗЛАТНИ ПРАВИЛА ПРИ ИЗБОР НА КАРТИНА”


Седемте Златни правила при избор на Картина

Абонирай се
Уведомете за
guest

0 Коментари
Вградени обратни връзки
Покажи всички коментари
Shopping Cart
Scroll to Top