Как изпратих картина за Италия?

Картина за Италия

   Преди време изпратих една моя картина за Италия. Интересното е, че преди една година същият човек си поръча моя картина за да си направи подарък за рождения ден, който е на 30-ти януари. По принцип съм изпращал картини за Испания, Англия, Германия и съм запознат какво е необходимо за да се изнесе картина и да няма проблеми на границата (даже и статия по въпроса съм написал). 🙂 Ако ти е интересно може да я прочетеш ТУК….


Какво обаче се случи преди една година?


Доверие

   лед като подготвих документите, изпратих картината със Speedy. В продължение на две седмици проверявах с номера на товарителницата в сайта на куриерската служба дали пратката е предадена. Пишеше какво ли не, но не и доставена. Все едно са ходили и са търсили човека няколко пъти. Реших да звънна на клиента и да го попитам дали са го търсили за пратката. Той ми каза, че си е бил вкъщи през цялото време и никой не го е търсил за нищо. Дотук добре! 🙂 Той се оказа супер готин човек и каза, че ако му кажа къде се намира картината, ще отиде с колата си да я вземе. Става въпрос за град Милано.

   И така аз отидох до офиса, за да ги попитам къде е картината. Те ми казаха, че нямат представа и трябвало да се обадя в централния офис. След около 15 минути на изчакване ми вдигнаха и ми казаха, че ще проучат въпроса и ще ми се обадят по-късно. След 30 мин. ми дадоха някакъв адрес в Италия. Аз съответно го казах на клиента и той тръгна да търси картината. Оказа се, че адреса който съм му дал е на 45 мин. път или нещо такова (нямам спомен вече, но беше далеко). 🙂


Какво се случи после?


   В последствие се оказа, че картината не е и там… 🙂 Клиентът обаче някак си успя да разбере къде може да открие пратката и в крайна сметка след като загуби целият си ден в обикаляне намери картината.

   На мен ми стана супер неудобно, че се наложи да си губи времето по този начин. Освен това той ми каза, че за въпросната италианска куриерска служба има много оплаквания, че не ходят до адресите. Не знам какъв е случая, но всичко беше ОК накрая. Човекът получи картината си и остана доволен. За това свидетелства и факта, че си поръча още една картина тази седмица, но сега за подарък на дъщеря си. Този път дадохме адреса на фирмата в която работи. За щастие този път нямаше “приключения”. За в бъдеще ще имам едно наум всеки път когато изпращам картина за Италия или някъде в чужбина… 😉

Ще се радвам да споделиш в коментарите долу какво мислиш за статията. Благодаря ти предварително.

Изтегли безплатната ми електронна книга:


“ПЪТЯТ НА ХУДОЖНИКА”


Пътят на Художника

5 1 гласуване
Рейтинг
Твоята Оценка
Абонирай се
Уведомете за
guest

2 Коментари
Най-новият
Най-старият Най-гласувани
Вградени обратни връзки
Покажи всички коментари
Рени

Здравей Дамяне.Преди около месец приятелка моя нарисува икона. Трябваше да бъде изпратена в Русия. Но никоя куриерска фирма не пожела да изпълни поръчката. Единствено Български пощи пратиха пратката.