Как моя картина се озова при президента на България?


Как моя картина се озова при президента на България


   Ще споделя една интересна история за един чудесен човек, който се появи случайно в живота ми и съм изключително благодарен за това. Ще ви разкажа как моя картина се озова при президента на България. Това е история за добротата, благодарността и приятелството…


Как започна всичко?


-моя-картина-се-озова-в-президента-на-България Как моя картина се озова при президента на България?

Ани отдясно до президента Румен Радев

   Преди няколко години в Севлиево се запознах с една дама на име Ани (на снимката отдясно на президента с тъмно синьото сако и бялата рокля). Беше нощ на музеите и галериите. Съвпадаше с празника на града. Обадиха ми се от градската галерия да ме питат дали ще направя отстъпка за две картини на една клиентка. Аз се съгласих и когато отидох до галерията се засякох и запознах с нея. Оказа се, че Ани е от София и е била в Севлиево по работа за да води курс. Тогава не подозирах, че в бъдеще ще се видим отново.

   След около година Ани ми се обади по телефона за да закупи още картини. Тя идва още няколко пъти в Севлиево за да води курсове и постепенно станахме приятели. Започнахме да поддържаме постоянна връзка. Тя харесва много картините ми с възрожденски къщи и църкви. Препоръча ме и на нейни приятели и познати като към момента мисля, че е притежателка на повече от 40 мои картини и ми е помогнала да продам още най-малко още 20.


Съдба или случайност


-подарява-картина-на-своя-учител Как моя картина се озова при президента на България?

Ани подарява картина на своя учител

   Ани е прекрасен и деликатен човек с който не се притесняваме да си споделяме всичко. Преди време минавах през труден период и картините бяха в застой. Един ден тя ми се обади и ми каза, че ще се вижда с президента на България и може да му подари моя картина за да ми направи реклама. Освен на него искаше да подари картина и на човека, който президента щеше да награждава. Беше поканена на награждаването на един неин учител, който е бил преподавател и на президента. Цялата история я даваха по БТВ новините и има видео и статия за нея, която можеш да видиш на този линк==>>Цъкни ТУК… 

   Ани закупи две картини и подари едната на нейния учител, а другата на президентската двойка. Разказала на президента кой съм и с какво се занимавам, като ме е представила по чудесен начин. Раздала е мои визитки и е препоръчала да разгледат и другите ми картини. Така благодарение на Ани моя картина се озова при президента на република България.


Разходка в спомените


-в-спомените-маслени-бои-на-платно-50х70-см.-380-лв.-Medium Как моя картина се озова при президента на България?

Разходка в спомените

   Картината, която Ани избра за президента се казва “Разходка в спомените” и е пейзаж с къщи от Старо Стефаново. Не случайно тя се спря на картината с това заглавие, защото тази среща наистина е една разходка в спомените. Президента се среща с учителя си 40 години по-късно, за да го награди за геройството му преди повече от 75 години, когато на 17 годишна възраст по време на втората световна война той е спасил от удавяне двама румънски офицери с лодката си. Това е и причината Ани да избере за своя учител картината с лодката, която символизира тази героична постъпка.

   Честно казано каквото и да кажа за подобен жест все ще е малко. Хора като Ани се срещат много рядко. Тя наистина е със златно сърце. Винаги ми прави подаръци за рождения ми ден и ме подкрепя във всичко. Казват, че няма нищо случайно в този живот и че някои хора са изпратени от съдбата, за да ти помагат да изпълниш призванието си. Не знам дали това е вярно, но срещата ми с Ани ме кара да мисля, че е точно така!!! 🙂

Надявам се, че тази история ти е харесала. Ако мислиш, че ще е интересна и на твоите приятели можеш да я споделиш от бутончето долу.

АБОНИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО ЗА ВСИЧКО НОВО СВЪРЗАНО С МОЕТО ИЗКУСТВO

1-2 Как моя картина се озова при президента на България?

Ще се радвам да споделиш в коментарите долу какво мислиш за статията. Благодаря ти предварително. 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Лого DMP ART - Логото на Дамян Петров Арт