Моя Картина при Президента на България

Как моя картина се озова в президента на България

   Ще споделя една интересна история за един чудесен човек, който се появи случайно в живота ми и съм изключително благодарен за това. Ще ви разкажа как моя картина се озова при президента на България. Това е история за добротата, благодарността и приятелството…


Как започна всичко?


Как моя картина се озова в президента на България
Ани отдясно до президента Румен Радев

   Преди няколко години в Севлиево се запознах с една дама на име Ани (на снимката отдясно на президента с тъмно синьото сако и бялата рокля). Беше нощ на музеите и галериите. Съвпадаше с празника на града. Обадиха ми се от градската галерия да ме питат дали ще направя отстъпка за две картини на една клиентка. Аз се съгласих и когато отидох до галерията се засякох и запознах с нея. Оказа се, че Ани е от София и е била в Севлиево по работа за да води курс. Тогава не подозирах, че в бъдеще ще се видим отново.

   След около година Ани ми се обади по телефона за да закупи още картини. Тя идва още няколко пъти в Севлиево за да води курсове и постепенно станахме приятели. Започнахме да поддържаме постоянна връзка. Тя харесва много картините ми с възрожденски къщи и църкви. Препоръча ме и на нейни приятели и познати като към момента мисля, че е притежателка на повече от 40 мои картини и ми е помогнала да продам още най-малко още 20.


Съдба или случайност


Ани подарява картина на своя учител
Ани подарява картина на своя учител

   Ани е прекрасен и деликатен човек с който не се притесняваме да си споделяме всичко. Преди време минавах през труден период и картините бяха в застой. Един ден тя ми се обади и ми каза, че ще се вижда с президента на България и може да му подари моя картина за да ми направи реклама. Освен на него искаше да подари картина и на човека, който президента щеше да награждава. Беше поканена на награждаването на един неин учител, който е бил преподавател и на президента. Цялата история я даваха по БТВ новините и има видео и статия за нея, която можеш да видиш на този линк==>>Цъкни ТУК… 

   Ани закупи две картини и подари едната на нейния учител, а другата на президентската двойка. Разказала на президента кой съм и с какво се занимавам, като ме е представила по чудесен начин. Раздала е мои визитки и е препоръчала да разгледат и другите ми картини. Така благодарение на Ани моя картина се озова при президента на република България.


Разходка в спомените


Разходка в спомените
Разходка в спомените

   Картината, която Ани избра за президента се казва “Разходка в спомените” и е пейзаж с къщи от Старо Стефаново. Не случайно тя се спря на картината с това заглавие, защото тази среща наистина е една разходка в спомените. Президента се среща с учителя си 40 години по-късно, за да го награди за геройството му преди повече от 75 години, когато на 17 годишна възраст по време на втората световна война той е спасил от удавяне двама румънски офицери с лодката си. Това е и причината Ани да избере за своя учител картината с лодката, която символизира тази героична постъпка.

   Честно казано каквото и да кажа за подобен жест все ще е малко. Хора като Ани се срещат много рядко. Тя наистина е със златно сърце. Винаги ми прави подаръци за рождения ми ден и ме подкрепя във всичко. Казват, че няма нищо случайно в този живот и че някои хора са изпратени от съдбата, за да ти помагат да изпълниш призванието си. Не знам дали това е вярно, но срещата ми с Ани ме кара да мисля, че е точно така!!! 🙂

Надявам се, че тази история ти е харесала. Ако мислиш, че ще е интересна и на твоите приятели можеш да я споделиш от бутончето долу.

Ще се радвам да споделиш в коментарите долу какво мислиш за статията. Благодаря ти предварително.

Изтегли безплатната ми електронна книга:


“ПЪТЯТ НА ХУДОЖНИКА”


Пътят на Художника

Абонирай се
Уведомете за
guest

9 Коментари
Най-новият
Най-старият
Вградени обратни връзки
Покажи всички коментари
Ваня

Много ми хареса историята!!
Дано този талантлив млад човек среща повече хора като Ани! И дай Боже негова картина да стане притежание на американския президент!

Анонимен

Прекрасна история !Поздравления !

Поля Радева

Поздравления!

Сийка

“Не имей сто рублей, а имей сто друзей!”

Сийка

друзей

Сийка

Да, гледах това!Поздравления, картините са чудесни, статиите полезни!И една пословица в тази връзка- приятелите:
-“Не имейл сто рубела, а имейл сто музей!”

Shopping Cart
Scroll to Top