Историята на една репродукция…

Репродукция на картина от Дамян Петров - Всички репродукции

32076710_2200202183330749_75135509336162311111111111040_o-1-e1537304218178 Историята на една репродукция... Истории

   Една жена, която вече си е купувала картини от мен ми се обади за да ми поръча репродукция на една моя картина. Тя обаче вече беше продадена преди доста време. Проблемът е, че на отдавна продадените ми картини не мога да направя репродукция със същите размери като на оригинала. Това е така, защото не разполагам със снимка с достатъчно висока резолюция. Първоначално, когато ми каза заглавието на картината и ми обясни какво има на нея си спомних, че тази картина е в един от хотелите в Севлиево. Реших че ще мога да я взема и да и направя снимка, но в последствие се оказа, че съм си мислил за друга картина.

   Обадих на жената и и казах, че единствения удачен вариант е да и направя репродукцията в по-малкия формат 35 х 50см. Това беше начина да е с достатъчно добро качество. Попитах я дали не иска да отпечатам някоя картина, на която имам достатъчно качествена снимки. Тя обаче държеше да е тази, която вече си е харесала и затова остана варианта с малката репродукция.

   В последствие обаче си спомних къде е продадена картината. Понеже много исках жената да остане доволна трябваше да взема решение. Имах два варианта:


1. Да отпечатам малката репродукция.

2. Или да се свържа с човека, на когото съм продал картината и да го помоля да ми я изпрати, за да я снимам и да направя голяма репродукция (50 х 70 см.)


   Идеята да потърся картината си от човек, който си я е купил преди повече от година и да го обезпокоя не ми харесваше. От друга страна исках жената да получи своята репродукция. Затова реших в крайна сметка да направя всичко по силите си, за да я зарадвам.

   Обадих се на човека при когото е картината (в София) представяйки си как бих се почувствал аз ако някой ми звънне и ми каже: “Преди една година си купихте картина от мен, бихте ми ми я изпратили за един ден”. След като обясних по телефона каква е ситуацията, човекът се съгласи да ми я изпрати. Условието беше да е чак след седмица, понеже по-рано няма как да хване офиса в работно време. Аз му предложих да му напомня по телефон, за да не забрави. Това се случва в понеделник, а картината трябва да ми я изпрати в събота.


Какво се случи после?


32365804_2210113152339652_909823333333333333333333386659161554944_o Историята на една репродукция... Истории

   В петък му звънях 2 пъти за да му напомня (както се бяхме разбрали), но не ми вдигна. Помислих си, че се е отказал, понеже не му се занимава или някой го е наплашил, че няма да му върна картината или ще я подменя с репродукция. За щастие вечерта ми се обади и се оказа, че съмненията ми са били напразни. Получих картината в понеделник и я изпратих за отпечатване. Понеже картината е наистина специални реших да отпечатам две репродукции.

   В крайна сметка жената получи своята репродукция и остана много доволна, а аз се отблагодарихподобаващо на човека, който ми преотстъпи оригинала. Не ми беше приятно да търся и ангажирам човека от София. В името на това да направя жената щастлива и да получи своята репродукция мисля, че си заслужаваше. Най-малко аз щях да се чувствам зле, когато знам, че не съм направил всичко от себе си в дадената ситуация. 

   В последствие тази картина стана най-поръчваната и предпочитана репродукция от дамите. В момента, когато пиша тази статия съм отпечатал над 20 броя от нея. Ако искаш да научиш още за репродукциите и какво точно представляват виж този линк==>>РЕПРОДУКЦИИ

Ще се радвам да споделиш в коментарите долу какво мислиш за статията. Благодаря ти предварително.

Изтегли безплатната ми електронна книга:


“ПЪТЯТ НА ХУДОЖНИКА”


Пътят-на-Художника-1-270x300 Историята на една репродукция... Истории

Untitled Историята на една репродукция... Истории

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Искам да следя новите картини на имейла си!