14.07.2020

Изработване на сертификат за картина


Защо Ви е необходим сертификат за произведение на изкуството?


   Сертификат на картина е необходимо да се изисква при закупуването на оригинална картина. Той може да се издава директно от художника или галерията от която се купува. Целта на този документ е да съдържа информация за творбата, автора и датата на създаване на произведението. Добре е да има снимка на картината, подпис и печат на автора или галерията.

vcvc Изработване на сертификат за картина   Целта на този сертификат е да бъде неразделна част от картината. Защитава собственика на картината, като доказва, че творбата не е открадната и художника или галерията не могат да предявяват претенции към произведението на изкуството. Важно е да се отбележи, че подобен документ не дава авторските права на собственика на картината. За това съм написал специална статия==>>Какво представлява авторското право на картина? Сертификатът е необходим  и при изнасяне на картина зад граница. По принцип официално човек трябва да има документ издаден от специална комисия, сертификата на практика върши същата работа. Написал съм подробна статия точно по този казус тук==>>Как да изнесем картина зад граница?

   Факт е, че много малко галерии и още по малко художници представят такъв документ. Причините са няколко. Едната е, че не знаят какво представлява сертификата и как да го направят. Другата е, че клиентите не изискват такъв документ. Третата е, че на повечето галерии и най-вече на художниците по принцип не им се занимава. Факт е, че такъв документ е добре да има с всяка оригинална картина. Как точно да се направи такъв сертификат съм разгледал в тази статия==>>Изработване на документ за картина.


Как да поръчате сертификат за вашата картина?


 ВАЖНО!!!  Преди да поръчате сертификат е важно да се запознаете със следните две теми и след това да следвате стъпките по-долу:

ТЕМА 1 – Какво представлява авторското право на картина?

ТЕМА 2 – Как да изнесем картина зад граница?

   Услугата, която предлагам е да изработя файл на вашият сертификат, който в последствие да разпечатате и да разпишите. Файла е във формат PDF и се получава по имейл до 3 дни след направената заявка.

Как да поръчате вашият сертификат? Това се случва в три стъпки:


СТЪПКА 1


Попълнете вашите данни и тези на творбата в полетата по-долу и кликвате на бутона “Изпрати”.

Въведете първото име и фамилията на автора на творбата.
Напишете техниката за изработка на художественото произведение (например: маслени бои върху платно; молив върху картон и т. н.)
Въведете размерите на творбата в сантиметри.
Въведете годината на създаване на творбата.
Попълнете държавата и града където е създадена творбата.
Въведете актуален телефон за връзка.
Въведете актуалният Ви имейл адрес.
Въведете държава, град, улица и пощенски код за връзка.
Не е задължителна опция.

Моля изчакайте 10 секунди докато съобщението Ви се обработи и изпрати *


СТЪПКА 2


След това изпратете снимка на творбата на този имейл адрес damqnpetrovdmp@gmail.com

   В имейла посочвате единствено заглавието на творбата. Важно е изображението да е с прилично качество. При необходимост то ще бъде обработено от мен с цел по-добра визия върху сертификата.


СТЪПКА 3


  1. След като изпратите данните и снимката на творбата, услугата се заплаща в размер на 4,90 лв. за един сертификат. Изпълнението на поръчката отнема до 3 дни.

ЗАБЕЛЕЖКА!!! Сертификат, който изработвам е с информативен характер и няма силата на официален документ. Всеки го използва на своя отговорност. Ако сте художник е препоръчително да се изпработи индивидуален печат, който да се използва за всички сертификати и да се подписват ръчно. Отпечатването на файла е добре да става на дебела и твърда хартия, както и на качествена машина (препоръчително е в професионална печатница). Поставянето му в прозрачен джоб е желателно за по-добро съхранение и естетическа визия.

23423444 Изработване на сертификат за картина

 

Call Now Button
Меню