Изработване на сертификат за картина


Защо Ви е необходим сертификат за произведение на изкуството?


   Сертификат на картина е необходимо да се изисква при закупуването на оригинална картина. Той може да се издава директно от художника или галерията от която се купува. Целта на този документ е да съдържа информация за творбата, автора и датата на създаване на произведението. Добре е да има снимка на картината, подпис и печат на автора или галерията.

vcvc Изработване на сертификат за картина   Целта на този сертификат е да бъде неразделна част от картината. Защитава собственика на картината, като доказва, че творбата не е открадната и художника или галерията не могат да предявяват претенции към произведението на изкуството. Важно е да се отбележи, че подобен документ не дава авторските права на собственика на картината. За това съм написал специална статия==>>Какво представлява авторското право на картина? Сертификатът е необходим  и при изнасяне на картина зад граница. По принцип официално човек трябва да има документ издаден от специална комисия, сертификата на практика върши същата работа. Написал съм подробна статия точно по този казус тук==>>Как да изнесем картина зад граница?

   Факт е, че много малко галерии и още по малко художници представят такъв документ. Причините са няколко. Едната е, че не знаят какво представлява сертификата и как да го направят. Другата е, че клиентите не изискват такъв документ. Третата е, че на повечето галерии и най-вече на художниците по принцип не им се занимава. Факт е, че такъв документ е добре да има с всяка оригинална картина. Как точно да се направи такъв сертификат съм разгледал в тази статия==>>Изработване на документ за картина.


Как да поръчате сертификат за вашата картина?


 ВАЖНО!!!  Преди да поръчате сертификат е важно да се запознаете със следните две теми и след това да следвате стъпките по-долу:

ТЕМА 1 – Какво представлява авторското право на картина?

ТЕМА 2 – Как да изнесем картина зад граница?


Цена на услугата


   Услугата се заплаща. Цените са следните:

За 1 брой – 4.90 лева (единична цена за сертификат)

За 2 – 5 броя – по 3.90 лева на брой (единична цена за сертификат)

За 6 – 10 броя – по 2.90 лева на брой (единична цена за сертификат)

За над 10 броя – по 1.90 лева на брой (единична цена за сертификат)

  Това, което получавате е файл на вашият сертификат, който в последствие да разпечатате и да разпишите. Файла е във формат PDF и се изпраща по имейл до 3 дни след направената заявка.

Как да поръчате вашият сертификат? 


СТЪПКА 1


Изпратете следната информация на този имейл адрес damqnpetrovdmp@gmail.com

  1. Заглавие на творбата. Например: “Есенен пейзаж”
  2. Размер и техника на творбата. Например: 50 х 70 см. – маслени бои върху платно
  3. Автор на творбата – Първо име и Фамилия
  4. Място и дата на създаване. Например: България – гр. София – дата 24.07.2020 г.
  5. Снимка ка картината. Важно е изображението да е с прилично качество. При необходимост то ще бъде обработено от мен с цел по-добра визия върху сертификата.
  6. Информация за връзка: телефон и имейл адрес (ако имате сайт или фейсбук страница – не са задължителни0.

След като изпратите данните и снимката на творбата, услугата се заплаща по удобен за вас начин. Изпълнението на поръчката отнема до 3 дни.

ЗАБЕЛЕЖКА!!!

Сертификат, който изработвам е с информативен характер и няма силата на официален документ. Всеки го използва на своя отговорност. Ако сте художник е препоръчително да се изпработи индивидуален печат, който да се използва за всички сертификати и да се подписват ръчно. Отпечатването на файла е добре да става на дебела и твърда хартия, както и на качествена машина (препоръчително е в професионална печатница). Поставянето му в прозрачен джоб е желателно за по-добро съхранение и естетическа визия.

   Ако имате въпроси не се колебайте да се свържете с мен. Ще се радвам да помогна! 🙂

23423444 Изработване на сертификат за картина