Избор на рамка на картина?

Избор на рамка за картина. Как да избереш подходящия профил?

   При избор на рамка за картина е важно да се следват определени принципи. Въпреки, че профилът на рамките, които използвам за моите картини е универсален и подхожда чудесно на всичките ми творби, не е изключено някой да си представя картината с друга рамка. Изборът на рамка е добре да бъде съобразен с някои основни принципи, които съм разгледал в тази статия (за статията цъкни ТУК).

   Често цвета на стената и останалите елементи в интериора предразполагат за различен вид профил на рамката. именно за това предлагам на всеки, който иска да си избере сам рамката да посети сайта www.ramkite.bg. Сайта предлага богата гама от профили за рамки на изключително добри цени. Най-ценното е, че човек може да качи снимка на своята картина и да види как ще изглежда с рамката, която си е избрал. Има опции за промяна на цвета на стената, паспартиране, стъкло, окачване, промяна на размера и какво ли още не. Освен това всичко е направено елементарно и удобно. Можеш да разгледаш снимките по-долу за да се ориентираш. След това ако искаш отиди на сайта като цъкнеш ТУК и следвай стъпките.


Първо въвеждаш размерите на картината и качваш снимка на творбата, която искаш да рамкираш…

Избор на Рамка


После избираш профила на рамката.
Точно над картината може да променяш цвета на фона според това какъв цвят е стената,
на която ще е закачена картината. 🙂


Можеш да си избереш допълнително паспарту между картината и рамката и да посочиш
размера му (отдолу, отгоре, отляво и отдясно)


След това продължаваш със следващите стъпки – избираш стъкло ако желаеш (не се слага на маслени картини), окачване и финализираш поръчката. Според мен това е най-добрият вариант при избор на рамка за картина.

Надявам се, че статията ти е била полезна. Ако мислиш, че ще е полезна и на твоите приятели можеш да я споделиш от бутончето долу. Ако имаш въпроси не се притеснявай да ги зададеш в коментарите под статията. Ще се радвам да помогна. Успех! 🙂

Ако си начинаещ художник и обичаш да рисуваш сигурен съм, че моята електронна книга ще ти е полезна:

“НАРЪЧНИК ЗА НАЧИНАЕЩИ ХУДОЖНИЦИ”


Наръчник за начинаещи художници

Untitled Как да транспортираме картина?

Ще се радвам да споделиш в коментарите долу какво мислиш за статията. Благодаря ти предварително. 🙂

Абонирай се
Уведомете за
guest

6 Коментари
Най-новият
Най-старият
Вградени обратни връзки
Покажи всички коментари
Валери

Здравейте ! Как да защитим картина без стъкло в заведение където се пуши, ако не се постави стъкло ( и защо не се слага на маслени картини ? ) ? Лаково покритие няма да даде необходимия ефект, картината е с маслени бои и макар да е рисувана на тънки пластове има определен релеф, който задържа прах и катрана от цигарите ! Въпросът ми е, ако странично в рамката се пробият малки отвори в долния и горния край така, че въздуха да циркулира и картината да диша дали няма да има положителен ефект ? Благодаря !

Ванеса

Да, но моето е с подрамка и съответво дебелината на платното е 1,5 см

Ванеса

Здравейте! И аз открих този сайт за рамки, но се чудя дали са подходящи за платна, и съответно дали самата картина може да влезе в такава рамка заради дебелината на платното. Моето е доста голямо 50× 70 и засега съм избрала доста дебела рамка 5 см. Дайте ми съвет , дали е подходящо?

Shopping Cart
Scroll to Top