Маслени бои на платно

   Всички мои картини са нарисувани с маслени бои на ленено платно. Маслената техника е изключително трайна и придава особена плътност на изображението. Маслените бои, за разлика от акрилните, позволяват много по-голямо насищане и придават характерния релеф на картината. Цветовете остават наситени и ярки във времето. Не случайно маслената живопис е предпочитана от много колекционери. Ако се наложи, живописния слой позволява забърсването му с влажна кърпа. Всички картини, нарисувани с маслени бои, гарантират дълготрайност и плътност на изображението.

картини с маслени бои на платно


Формат

   Почти всички картини, които рисувам са на платно с формат 50 на 70 см. и са хоризонтално композирани. Подобен тип композиция създава чувство на спокойствие у наблюдателя, за разлика от вертикалния вариант. Външната рамка добавя още по 10 см. към всяка страна на картината и така общия и размер става 60 на 80 см. Подобен формат успява да овладее отлично пространството на една стандартна стена.


Рамки

   Платното е опънато на специална подрамка, която позволява допълнително изпъване на платното, ако то се е отпуснало от влага или други промени в температурата. Всички картини са рамкирани и готови за окачване. Външната рамка е прекрасен вариант между цена и качество. Изработена е от специална PVC пяна, която за разлика от дървената рамка не се деформира от влага и е много по-лека. Ако рамката не Ви харесва, можете да я смените по всяко време с друга. Имайте в предвид, че както една рамка помага на една картина да изглежда по-добре, така може и да и навреди, ако не подхожда на изображението и колорита.


Снимките на картините

   Всички снимки на мои картини, които ще видите в този сайт, са специално обработени лично от мен, с цел да се доближат максимално до оригиналната цветност и контраст на картината. Настройките на монитора Ви и различното осветление (изкуствена, бяла или жълта светлина) също оказват влияние на начина по-който виждате картината в цветово и контрастно отношение. Точно поради тази причина предлагам опцията да ми върнете картината, ако по някаква причина не ви хареса. Повече за това на “Цени и доставка”.


  Гаранция за автентичност

   По желание на клиента е възможно издаването  сертификат за произход и автентичност на творбата и разписка за покупко-продажба (фактура). За повече информация се свържете с мен.


Ако имаш каквито и да било въпроси не се колебай да се свържеш с мен.
Ще се радвам да помогна с каквото мога! 🙂
Телефон: 0898/723-800  цъкни ТУК за да ми се обадиш още сега…
Задаването на въпрос по никакъв начин не те обвързва с поръчка! 🙂

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ:

Твоето Име*

Твоят Имейл*

Твоето Съобщение


Контакт с Дамян Петров Арт