Как да се предпазим от измами в интернет?


   Кои са нещата, за които трябва да внимаваме когато пазаруваме в интернет? Как да се предпазим от измами и да сме сигурни, че вземаме правилните решения? Добре ли е да се купуват евтини картини онлайн и какви опасности крие тази практика? Отговорите на тези въпроси ще откриете в тази статия…

   Търговията все повече се измества в интернет. Процентът на продажбите онлайн постоянно расте като тенденцията е това да продължава. Законите и цените в онлайн пространството дават много предимства на потребителите. Все повече хора търсят и евтини картини онлайн, за да украсят своя дом или да направят подарък на любим човек.


Предимства на пазаруването в интернет


Eвтините-картини-онлайн Как да се предпазим от измами в интернет?

   Истината е, че в пазаруването в интернет има изключително много предимства и това е причината онлайн търговията да се налага на пазара. Кои са тези предимства?

   Първо: Цените са максимално ниски. Поддръжката на онлайн магазин излиза в пъти по-евтино от това да поддържаш физически магазин. Освен това конкуренцията онлайн е толкова голяма, че трудно някой може да държи високи цени, ако неговият продукт се продава от други магазини на по-ниска цена. Картините в интернет излизат много по-евтино отколкото в галериите, които обикновено имат солиден процент надценка от общата цена.

   Второ: Достъп до световния пазар. Чрез интернет можеш да достигнеш до стоки от целия свят докато във физическата търговия човек е ограничен само от магазините в неговото населено място. Ако човек е от малък град, това е огромен недостатък. В онлайн пространството, човек може да си поръча картина от целия свят, но трябва да се обърне внимание на доставката, понеже има специални закони за произведенията на изкуството. Написал съм специална статия по този въпрос тук==>>Как да изнесем картина зад граница?

   Трето: Един от най-големите плюсове при онлайн пазаруването е гаранцията. По закон всеки може да върне стоката до минимум една седмица без да дава каквито и да било обяснения. Във физическите магазини след като си закупил стоката връщане може да има само при гаранционни условия. Ако просто сме взели грешен избор при покупката, няма как да върнем продукта с този аргумент. Например моите картини имат 30 дневен срок, в който всеки може да върне творбата без въпроси и без обяснения.


Недостатъци на пазаруването онлайн


Въпреки всички изброени ползи има и някои недостатъци, които трябва да се отбележат:

Най-важното е, че не можеш да видиш на живо картината която купуваш. По принцип изображенията на сайтовете отговарят максимално на цветността и контраста на оригинала. Това обаче не е задължително, но самия факт, че купуваме по интернет ни застрахова, че можем да върнем творбата ако не ни хареса. Естествено на никой няма да му е приятно да връща стока и да се занимава с куриери, но винаги има риск.


Как да се предпазим от измами в интернет?


    Добре е да се пазарува само от реномирани сайтове. Четете отзивите и коментарите. Проучвайте даден онлайн магазин като четете форуми и мнения на техни клиенти. Общо взето даден бизнес трудно може да си скрие в интернет ако е некоректен към клиентите си. Проверете за фейсбук страница и youtube канал. Добре е всичко да изглежда професионално. Това говори много за самия бизнес и за услугите които предлагат. Ако сайта изглежда като японска видео игра и навсякъде мигат и светят реклами едва ли ще останете много доволно. Солидните и проспериращи сайтове не разчитат само на чужди реклами и избягват да разсейват потребителите с тях.

   Когато търсите в Google не цъкайте на рекламите, а по-добре е да се доверите на сайтовете след тях. Те са класирани в челни позиции без платена реклама, което говори, че са максимално полезни за потребителите. Обърнете внимание на политиката на сайта и условията с които се съгласяват когато купувате евтини картини онлайн.


Къде има евтини картини онлайн?


   Истината е че в интернет може да се намери наистина качествено изкуство на ниска цена, но това са по-скоро изключителни случаи, а не нещо обичайно. Защо?

   Изкуството е нещо, което си държи цената във времето. Ако някоя картина е представена за много качествена и изглежда чудесно, значи нещо друго не е наред. Възможно е да се опитват да ви продадат копие, а не оригинал. Има вероятност материалите от които е изработена да са некачествени. Последното е характерно е за репродукциите – лоши мастила, платно, хартия или рамка. Ако говорим за картина на някой известен художник просто няма как да е евтина. От онлайн магазин или галерия не може да се вземе картина на по-ниска цена от реалната и стойност. Най-голяма възможност да се открие ценно изкуство на добра цена е от физическо лице, което продава своите картини. Често хората не са запознати с тяхната стойност, но по-често цената също е завишена. Много хора смятат, че ако решат да продадат картината си ще спечелят веднага, но изкуство не се продава толкова лесно, колкото им се иска на всички.


Обобщение


   Като обобщение ще кажа, че да купуваш евтини картини онлайн не е лоша идея, но е добре да не се спираме на най-евтиното, защото може да излезе доста солено. Все пак пазаруването по интернет е чудесен вариант, защото ни дава най-големият избор, най-добрата цена и най-добрата защита като потребители – ако нещо не ни хареса винаги можем да го върнем.

Надявам се, че статията ти е била полезна. Ако мислиш, че ще е полезна и на твоите приятели можеш да я споделиш от бутончето долу. Ако имаш каквито и да било въпроси не се притеснявай да се свържеш с мен. Ще се радвам да помогна. Успех! 🙂

Ако искаш да научиш още по тази тема изтегли моята безплатна електронна книжка и разбери кои са:

“СЕДЕМТЕ ЗЛАТНИ ПРАВИЛА ПРИ ИЗБОР НА КАРТИНА”


8c2b0327-df87-4730-a05c-f16b3c4234e7-e1563977994748 Как да се предпазим от измами в интернет?

Untitled Как да се предпазим от измами в интернет?


Ще се радвам да споделиш в коментарите долу какво мислиш за статията. Благодаря ти предварително. 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Call Now Button
Меню