Избор на Рамка за Картина


За колко време рисувам картина? - Има ли значение времето?

При избор на рамка за картина е важно да се следват определени принципи. Профилът на рамките, които използвам за моите картини е универсален и подхожда чудесно на всичките ми творби и на почти всякакъв интериор. Не е изключено обаче, някой да си представя картината с друга рамка. Изборът на рамка е добре да бъде съобразен с някои основни принципи, които съм разгледал порробно в тази статия  Цъкни ТУК…

На сайта ми всички мои картини могат да бъдат поръчани без рамка, а някои картини на колегите са по принцип без рамка. Съвета ми е ако картината вече е рамкирана от художника да не сменяте рамката поради причини, които съм разгледал в статията посочена по-горе. Ако картината обаче е без рамка, най-добре е да се избере подходяща такава. За целта може да следвате стъпките по-долу:


Стъпка 1 – Изтегляне на снимка на картината


Първо трябва да разполагате със снимка на картината, която сте си харесали. На снимката трябва да се вижда само творбата и задължително да е без външна рамка. За целта изтеглете на вашето устройство (телефон, таблет или компютър) смимка на картината без рамка.


Избор на рамка за картина


 Стъпка 2 – Качване на снимката и избор на размер


Често цвета на стената и останалите елементи в интериора предразполагат за различен вид профил на рамката. Именно за това предлагам на всеки, който иска да си избере сам рамката да посети сайта www.ramkite.bg. Сайта предлага богата гама от профили за рамки на изключително добри цени. Най-ценното е, че човек може да качи снимка на своята картина и да види как ще изглежда с рамката, която си е избрал. Има опции за промяна на цвета на стената, паспартиране, стъкло, окачване, промяна на размера и какво ли още не. Освен това всичко е направено елементарно и удобно. След като разполагате със снимка на картината отивате на сайта от ТУК и следвате стъпките. Първо въведете размерите на картината в милиметри и качете снимка на творбата от червеният бутон “Качи снимка”…

Избор на Рамка


Стъпка 3 – Избор на профил за рамката


После избирате профила на рамката. Изборът е огромен. Точно над картината може да се променят цвета на фона според това какъв цвят е стената, на която ще е закачена картината. За да направите правелен избор е много важно да сте запознати с основните правила за избор на рамка, които съм разгледал в тези статии ==>>Как да избера рамка за картина?


Стъпка 4 – Избор на паспарту


Можете да си изберете допълнително паспарту между картината и рамката и да посочите размера му (отдолу, отгоре, отляво и отдясно). Може да изберете дори двойно или тройно паспарту, но не го препоръчвам. Единично е напълно достатъчно. Аз дори не използвам паспарту за моите картини и вие не сте длъжни да го правите. Имайте предвид, че паспартуто оскъпява допълнително и колкото е по-голямо, толкова по-голям трябва да е размера на външната рамка.Избор на стъкло, гръб и окачване


След това идва ред на окачването и стъклото. За окачване е най-добре да изберете стандартно (ще изберет най-подходящото на база размера и теглото на картината). За маслените картини не е неоходимо стъкло, но за акварелите, графиките и рисунките на хартия е препоръчително. Понеже на сайта ми има само маслена живопис, изберете без стъкло. Отдолу има още няколко опции като избор на гръб, където избирате “без гръб” и отдолу избирате без подрамка. Най-отдолу ще видите крайната цена и бутон “към следващата стъпка”. Кокато цъкнете на него ще видите всичко което сте избрали до сега, включително кода на профила на рамката и кода на паспартуто ако има такова.


Заключение


Ако желаете някоя от моите картини да е с друг профил свържете се с мен и ми посочете кода на рамката. Аз ще я поръчам вместо вас, ще рамкирам картината и ще ви я изпратя. Картината ще се оскъпи със цената на рамката + до 10 лв. куриерски разходи по поръчката на рамката. Например ако си поръчате картина от сайта, която е без рамка и струва 200 лв. и поръчате рамка за 35 лв. общата цена ще е равна на: 200 лв. (картина) + 35 лв. (рамка) + до 10 лв. (разход за доставка на рамката) = 245 лв.  Самото рамкиране е безплатно. Доставката на вече рамкираната картина е отделно и е за сметка на клиента според тарифните планове на куриера.

Ако имате въпроси просто се свържете с мен. Ще се радвам да помогна. 🙂

РАЗГЛЕДАЙТЕ  КАРТИНИТЕ

Имате проблем с избора на картина? Изтеглете безплатната ми книжка още сега:


“СЕДЕМТЕ ЗЛАТНИ ПРАВИЛА ПРИ ИЗБОР НА КАРТИНА”


Седемте Златни правила при избор на Картина

Абонирай се
Уведомете за
guest

0 Коментари
Вградени обратни връзки
Покажи всички коментари
Shopping Cart
Scroll to Top