Избор на Рамка


   При избор на рамка за картина е важно да се следват определени принципи. Въпреки, че профилът на рамките, които използвам за моите картини е универсален и подхожда чудесно на всичките ми творби и на почти всякакъв интериор, не е изключено някой да си представя картината с друга рамка. Изборът на рамка е добре да бъде съобразен с някои основни принципи, които съм разгледал в тази статия (за статията цъкни ТУК).

   На сайта ми всички мои картини могат да бъдат поръчани без рамка, а някои картини на колегите са по принцип без рамка. Съвета ми е ако картината вече е рамкирана от художника да не сменяте рамката поради причини, които съм разгледал в статията посочена по-горе. Ако картината обаче е без рамка, най-добре е да се избере подходяща такава. За целта може да следвате стъпките по-долу:


Стъпка 1 – изтегляне на снимка на картината


   Първо трябва да разполагате със снимка на картината, която сте си харесали. На снимката трябва да се вижда само творбата и задължително да е без външна рамка. За целта изтеглете на вашето устройство (телефон, таблет или компютър) смимка на картината без рамка.


Избор на рамка за картина


   Качване на снимката и избор на размер


   Често цвета на стената и останалите елементи в интериора предразполагат за различен вид профил на рамката. Именно за това предлагам на всеки, който иска да си избере сам рамката да посети сайта www.ramkite.bg. Сайта предлага богата гама от профили за рамки на изключително добри цени. Най-ценното е, че човек може да качи снимка на своята картина и да види как ще изглежда с рамката, която си е избрал. Има опции за промяна на цвета на стената, паспартиране, стъкло, окачване, промяна на размера и какво ли още не. Освен това всичко е направено елементарно и удобно. След като разполагате със снимка на картината отивате на сайта от ТУК и следвате стъпките. Първо въведете размерите на картината в милиметри и качете снимка на творбата от червеният бутон “Качи снимка”…

Избор на Рамка


Избор на рамка за картината


   После избирате профила на рамката. Изборът е огромен. Точно над картината може да се променят цвета на фона според това какъв цвят е стената, на която ще е закачена картината. За да направите правелен избор е много важно да сте запознати с основните правила за избор на рамка, които съм разгледал в тези статии ==>>Как да избера рамка за картина?


   Можете да си изберете допълнително паспарту между картината и рамката и да посочите размера му (отдолу, отгоре, отляво и отдясно). Може да изберете дори двойно или тройно паспарту, но не го препоръчвам. Единично е напълно достатъчно. Аз дори не използвам паспарту за моите картини и вие не сте длъжни да го правите. Имайте предвид, че паспартуто оскъпява допълнително и колкото е по-голямо, толкова по-голям трябва да е размера на външната рамка.


Код на профила


   След това идва ред на окачването и стъклото. За окачване е най добре да изберете стандартно (ще изберет най подходящото на база размера и теглото на картината).

Код на профил на камка за картина
Кода на профила е необходим за да мога да поръчам рамката.

   За маслените картини не е неоходимо стъкло, но за акварелите, графиките и рисунките на хартия е препоръчително. Понеже на сайта ми има само маслена живопис, изберете без стъкло. Отдолу има още няколко опции като избор на гръб, където избирате “без гръб” и отдолу избирате без подрамка. Най-отдолу ще видите крайната цена и бутон “към следващата стъпка”. Кокато цъкнете на него ще видите всичко което сте избрали до сега, включително кода на профила на рамката и кода на паспартуто ако има такова. Точно тези кодове са важни за мен, за да мога да поръчам рамката и да задействам нещата.

Аз ще я поръчм вместо вас, ще рамкирам картината и ще ви я изпратя. Картината ще се оскъпи със цената на рамката + до 10 лв. куриерски разходи по поръчката на рамката. Например ако си поръчате картина от сайта, която е без рамка и струва 200 лв. и поръчате рамка за 35 лв. общата цена ще е 200 (картина) + 35 (рамка) + 10 (доставка на рамка) = 245 лв., като това не включва доставката на самата картина.


Опаковане на Картина


Тази услуга се предлага само за картините и репродукциите на Дамян Петров


  1. Ако желаете мога да опаковам картината и директно да я подарите по този начин.
  2. Можете да ми изпратите на имейл адреса пожелание, което мога да напиша на специална картичка, която да сложа вътре при картината.
  3. Когато самата картина е готова с всички придружаващи атрибути към нея (сертификат, визитка, картичка) Вие получавате снимка от мен как изглежда картината преди да я увия в подаръчната хартия (виж смика 1).
  4. След това я опаковам, за да е готова за подаряване (виж смика 3).
  5. Накрая се поставя бабъл фолио с големи балони, за да бъде защитена при транспортирането й от куриерската фирма.
  6. От Вас не се иска нищо повече освен да махнете фолиото с балончетата и да подарите картината.
  7. За да се възползвате от услугата добавете като допълнителна бележка към поръчката “Желая опаковка за подарък”, свържете се с мен или добавете в количката услугата от тозии линк: Цъкни Тук…

Услугата струва 10 лв. Предлагам единствено опаковачната хартия, която е на снимката и само този модел картичка.

Винаги съм на разположение за въпроси! 🙂


Картина за подарък
Картина за подарък

Гърба на картината
Гърба на картината

Картината в увитапрозрачно фолио
Картината в увитапрозрачно фолио

Опаковане на картина
Опакованата картина

 Картичката към картината
Картичката към картината

Картината подготвяена за куриер
Картината подготвяена за куриер

  Безплатни Продукти и Услуги:


Уроци по Рисуване

Книги от Дамян Петров

Бюлетин по Имейл

Интериорен Проект

Консултация


Shopping Cart
Scroll to Top