Услуги


Безплатен интериорен проект за вашите картини


  Желайте да закачите картина на стената си, но се притеснявате дали ще стои добре? Чудите се на каква височина да я закачите? Колебаете се дали рамката ще пасва на обстановката? Не знаете колко картини са необходими за да овладеят пространството? Няма нужда да се тревожите повече. Мога да ви помогна напълно безплатно, като споделя професионалното си виждане с Вас.

   Един от най-често задаваните въпроси от клиенти е къде да си закачат картината. Всяка ситуация е строго индивигуална. Зависи от височината на помещението, от подредбата на мебелите, от наличието на други обекти, както и от чисто композиционни усещания, които са строго индивидуални за всеки. Често човек си представя едно, а после, след като закачи картината, става съвсем друго. Ако не сте сигурни къде да разположите творбата, най-добре е да се консултирате със специалист.


Интериорен проект


Интериорен проект с картиниКак се процедира?

  1. Изпратете ми на имейл снимки на стената където искате да закачите картината. Важно е да се вижда цялата стена и да ми посочите височината й (разстоянието от пода до тавана). Колкото по качествени са снимките токова по-добре. Най-важното е да са на фокус, затова препоръчвам да направите няколко кадъра. Ако се колебаете между различни стени, снимайте и тях.
  2. Посочете картината, която сте си избрали от сайта (може да не е само една). Така ще имам повече варианти, които да предложа. Ако има някакви допълнителни условия също ми ги изпратете на имейла.
  3. След като получа необходимата информация, ще изготвя проект на специална компютърна програма как и кои картини биха стояли най-добре в конкретният интериор. Ще ви изпратя снимките обратно по имейла, за да видите как биха изглеждали вашите картини във вашият дом. Това е! Услугата е напълно безплатна и е с цел да Ви помогна максимално! 🙂

Консултацията и изготвянето на интериорният проект по никакъв начин не Ви обвързва с поръчка!

Имате проблем с избора на картина? Изтеглете безплатната ми книжка още сега:

“СЕДЕМТЕ ЗЛАТНИ ПРАВИЛА ПРИ ИЗБОР НА КАРТИНА”


Седемте Златни правила при избор на Картина


Избор на рамка по ваш вкус


   При избор на рамка за картина е важно да се следват определени принципи. Въпреки, че профилът на рамките, които използвам за моите картини е универсален и подхожда чудесно на всичките ми творби и на почти всякакъв интериор, не е изключено някой да си представя картината с друга рамка. Изборът на рамка е добре да бъде съобразен с някои основни принципи, които съм разгледал в тази статия (за статията цъкни ТУК).

   На сайта ми всички мои картини могат да бъдат поръчани без рамка, а някои картини на колегите са по принцип без рамка. Съвета ми е ако картината вече е рамкирана от художника да не сменяте рамката поради причини, които съм разгледал в статията посочена по-горе. Ако картината обаче е без рамка, най-добре е да се избере подходяща такава. За целта може да следвате стъпките по-долу:


Стъпка 1 – изтегляне на снимка на картината


   Първо трябва да разполагате със снимка на картината, която сте си харесали. На снимката трябва да се вижда само творбата и задължително да е без външна рамка. За целта изтеглете на вашето устройство (телефон, таблет или компютър) смимка на картината без рамка.


Избор на рамка за картина


   Качване на снимката и избор на размер


   Често цвета на стената и останалите елементи в интериора предразполагат за различен вид профил на рамката. Именно за това предлагам на всеки, който иска да си избере сам рамката да посети сайта www.ramkite.bg. Сайта предлага богата гама от профили за рамки на изключително добри цени. Най-ценното е, че човек може да качи снимка на своята картина и да види как ще изглежда с рамката, която си е избрал. Има опции за промяна на цвета на стената, паспартиране, стъкло, окачване, промяна на размера и какво ли още не. Освен това всичко е направено елементарно и удобно. След като разполагате със снимка на картината отивате на сайта от ТУК и следвате стъпките. Първо въведете размерите на картината в милиметри и качете снимка на творбата от червеният бутон “Качи снимка”…

Избор на Рамка


Избор на рамка за картината


   После избирате профила на рамката. Изборът е огромен. Точно над картината може да се променят цвета на фона според това какъв цвят е стената, на която ще е закачена картината. За да направите правелен избор е много важно да сте запознати с основните правила за избор на рамка, които съм разгледал в тези статии ==>>Как да избера рамка за картина?


   Можете да си изберете допълнително паспарту между картината и рамката и да посочите размера му (отдолу, отгоре, отляво и отдясно). Може да изберете дори двойно или тройно паспарту, но не го препоръчвам. Единично е напълно достатъчно. Аз дори не използвам паспарту за моите картини и вие не сте длъжни да го правите. Имайте предвид, че паспартуто оскъпява допълнително и колкото е по-голямо, толкова по-голям трябва да е размера на външната рамка.


Код на профила


   След това идва ред на окачването и стъклото. За окачване е най добре да изберете стандартно (ще изберет най подходящото на база размера и теглото на картината).

Код на профил на камка за картина
Кода на профила е необходим за да мога да поръчам рамката.

   За маслените картини не е неоходимо стъкло, но за акварелите, графиките и рисунките на хартия е препоръчително. Понеже на сайта ми има само маслена живопис, изберете без стъкло. Отдолу има още няколко опции като избор на гръб, където избирате “без гръб” и отдолу избирате без подрамка. Най-отдолу ще видите крайната цена и бутон “към следващата стъпка”. Кокато цъкнете на него ще видите всичко което сте избрали до сега, включително кода на профила на рамката и кода на паспартуто ако има такова. Точно тези кодове са важни за мен, за да мога да поръчам рамката и да задействам нещата.

   Свържете се с мен и ми посочете кода на рамката. Аз ще я поръчм вместо вас, ще рамкирам картината и ще ви я изпратя. Картината ще се оскъпи със цената на рамката + до 10 лв. куриерски разходи по поръчката на рамката. Например ако си поръчате картина от сайта, която е без рамка и струва 200 лв. и поръчате рамка за 35 лв. общата цена ще е 200 (картина) + 35 (рамка) + 10 (доставка на рамка) = 245 лв., като това не включва доставката на самата картина.

Ако имате въпроси просто се свържете с мен. Ще се радвам да помогна.

Имате проблем с избора на картина? Изтеглете безплатната ми книжка още сега:


Безплатна консултация


Здравейте! 🙂

Ако имате въпроси – не се притеснявайте да се свържете с мен.

Ще се радвам да помогна!

Телефон:
0898/723-800  цъкни ТУК за да ми се обадиш още сега…
Имейл: 
damqn_dmp@abv.bg
Фейсбук: 
www.facebook.com/Damyan.Petrov.Art

Може да се свържете с мен и чрез изпращане на съобщение през формата по-долу:


ПОЛИТИКА НА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

ВЪПРОСИ И КОНТАКТ с художника Дамян Петров - БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ