Услуги


Безплатен интериорен проект за вашите картини


  Желайте да закачите картина на стената си, но се притеснявате дали ще стои добре? Чудите се на каква височина да я закачите? Колебаете се дали рамката ще пасва на обстановката? Не знаете колко картини са необходими за да овладеят пространството? Няма нужда да се тревожите повече. Мога да ви помогна напълно безплатно, като споделя професионалното си виждане с Вас.

   Един от най-често задаваните въпроси от клиенти е къде да си закачат картината. Всяка ситуация е строго индивигуална. Зависи от височината на помещението, от подредбата на мебелите, от наличието на други обекти, както и от чисто композиционни усещания, които са строго индивидуални за всеки. Често човек си представя едно, а после, след като закачи картината, става съвсем друго. Ако не сте сигурни къде да разположите творбата, най-добре е да се консултирате със специалист.


Интериорен проект


Интериорен-проект-с-картини УслугиКак се процедира?

 1. Изпратете ми на имейл снимки на стената където искате да закачите картината. Важно е да се вижда цялата стена и да ми посочите височината й (разстоянието от пода до тавана). Колкото по качествени са снимките токова по-добре. Най-важното е да са на фокус, затова препоръчвам да направите няколко кадъра. Ако се колебаете между различни стени, снимайте и тях.
 2. Посочете картината, която сте си избрали от сайта (може да не е само една). Така ще имам повече варианти, които да предложа. Ако има някакви допълнителни условия също ми ги изпратете на имейла.
 3. След като получа необходимата информация, ще изготвя проект на специална компютърна програма как и кои картини биха стояли най-добре в конкретният интериор. Ще ви изпратя снимките обратно по имейла, за да видите как биха изглеждали вашите картини във вашият дом. Това е! Услугата е напълно безплатна и е с цел да Ви помогна максимално! 🙂

Консултацията и изготвянето на интериорният проект по никакъв начин не Ви обвързва с поръчка!

Имате проблем с избора на картина? Изтеглете безплатната ми книжка още сега:

“СЕДЕМТЕ ЗЛАТНИ ПРАВИЛА ПРИ ИЗБОР НА КАРТИНА”


8c2b0327-df87-4730-a05c-f16b3c4234e7-e1563977994748 Услуги

Untitled Услуги


Избор на рамка по ваш вкус


   При избор на рамка за картина е важно да се следват определени принципи. Въпреки, че профилът на рамките, които използвам за моите картини е универсален и подхожда чудесно на всичките ми творби и на почти всякакъв интериор, не е изключено някой да си представя картината с друга рамка. Изборът на рамка е добре да бъде съобразен с някои основни принципи, които съм разгледал в тази статия (за статията цъкни ТУК).

   На сайта ми всички мои картини могат да бъдат поръчани без рамка, а някои картини на колегите са по принцип без рамка. Съвета ми е ако картината вече е рамкирана от художника да не сменяте рамката поради причини, които съм разгледал в статията посочена по-горе. Ако картината обаче е без рамка, най-добре е да се избере подходяща такава. За целта може да следвате стъпките по-долу:


Стъпка 1 – изтегляне на снимка на картината


   Първо трябва да разполагате със снимка на картината, която сте си харесали. На снимката трябва да се вижда само творбата и задължително да е без външна рамка. За целта изтеглете на вашето устройство (телефон, таблет или компютър) смимка на картината без рамка.


Избор_на_рамка_за_картина Услуги


   Качване на снимката и избор на размер


   Често цвета на стената и останалите елементи в интериора предразполагат за различен вид профил на рамката. Именно за това предлагам на всеки, който иска да си избере сам рамката да посети сайта www.ramkite.bg. Сайта предлага богата гама от профили за рамки на изключително добри цени. Най-ценното е, че човек може да качи снимка на своята картина и да види как ще изглежда с рамката, която си е избрал. Има опции за промяна на цвета на стената, паспартиране, стъкло, окачване, промяна на размера и какво ли още не. Освен това всичко е направено елементарно и удобно. След като разполагате със снимка на картината отивате на сайта от ТУК и следвате стъпките. Първо въведете размерите на картината в милиметри и качете снимка на творбата от червеният бутон “Качи снимка”…

2018-08-01_1721 Услуги


Избор на рамка за картината


   После избирате профила на рамката. Изборът е огромен. Точно над картината може да се променят цвета на фона според това какъв цвят е стената, на която ще е закачена картината. За да направите правелен избор е много важно да сте запознати с основните правила за избор на рамка, които съм разгледал в тези статии ==>>Как да избера рамка за картина?

2018-08-01_1722 Услуги


   Можете да си изберете допълнително паспарту между картината и рамката и да посочите размера му (отдолу, отгоре, отляво и отдясно). Може да изберете дори двойно или тройно паспарту, но не го препоръчвам. Единично е напълно достатъчно. Аз дори не използвам паспарту за моите картини и вие не сте длъжни да го правите. Имайте предвид, че паспартуто оскъпява допълнително и колкото е по-голямо, толкова по-голям трябва да е размера на външната рамка.

2018-08-01_1730 Услуги


Код на профила


   След това идва ред на окачването и стъклото. За окачване е най добре да изберете стандартно (ще изберет най подходящото на база размера и теглото на картината).

_на_профил_на_камка_за_картина-e1580333416479 Услуги
Кода на профила е необходим за да мога да поръчам рамката.

   За маслените картини не е неоходимо стъкло, но за акварелите, графиките и рисунките на хартия е препоръчително. Понеже на сайта ми има само маслена живопис, изберете без стъкло. Отдолу има още няколко опции като избор на гръб, където избирате “без гръб” и отдолу избирате без подрамка. Най-отдолу ще видите крайната цена и бутон “към следващата стъпка”. Кокато цъкнете на него ще видите всичко което сте избрали до сега, включително кода на профила на рамката и кода на паспартуто ако има такова. Точно тези кодове са важни за мен, за да мога да поръчам рамката и да задействам нещата.

   Свържете се с мен и ми посочете кода на рамката. Аз ще я поръчм вместо вас, ще рамкирам картината и ще ви я изпратя. Картината ще се оскъпи със цената на рамката + до 10 лв. куриерски разходи по поръчката на рамката. Например ако си поръчате картина от сайта, която е без рамка и струва 200 лв. и поръчате рамка за 35 лв. общата цена ще е 200 (картина) + 35 (рамка) + 10 (доставка на рамка) = 245 лв., като това не включва доставката на самата картина.

Ако имате въпроси просто се свържете с мен. Ще се радвам да помогна.

Имате проблем с избора на картина? Изтеглете безплатната ми книжка още сега:Безплатна консултация


Здравейте! 🙂

Ако имате въпроси – не се притеснявайте да се свържете с мен.

Ще се радвам да помогна!

Телефон:
0898/723-800  цъкни ТУК за да ми се обадиш още сега…
Имейл: 
damqn_dmp@abv.bg
Фейсбук: 
www.facebook.com/Damyan.Petrov.Art

Може да се свържете с мен и чрез изпращане на съобщение през формата по-долу:

  Вашето Име*

  Вашият Имейл*

  Вашето Съобщение


  ПОЛИТИКА НА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

  Слайд1-5 Услуги


  Изработване на сертификат за картина


  Защо Ви е необходим сертификат за произведение на изкуството?


     Сертификат на картина е необходимо да се изисква при закупуването на оригинална картина. Той може да се издава директно от художника или галерията от която се купува. Целта на този документ е да съдържа информация за творбата, автора и датата на създаване на произведението. Добре е да има снимка на картината, подпис и печат на автора или галерията.

  vcvc Услуги   Целта на този сертификат е да бъде неразделна част от картината. Защитава собственика на картината, като доказва, че творбата не е открадната и художника или галерията не могат да предявяват претенции към произведението на изкуството. Важно е да се отбележи, че подобен документ не дава авторските права на собственика на картината. За това съм написал специална статия==>>Какво представлява авторското право на картина? Сертификатът е необходим  и при изнасяне на картина зад граница. По принцип официално човек трябва да има документ издаден от специална комисия, сертификата на практика върши същата работа. Написал съм подробна статия точно по този казус тук==>>Как да изнесем картина зад граница?

     Факт е, че много малко галерии и още по малко художници представят такъв документ. Причините са няколко. Едната е, че не знаят какво представлява сертификата и как да го направят. Другата е, че клиентите не изискват такъв документ. Третата е, че на повечето галерии и най-вече на художниците по принцип не им се занимава. Факт е, че такъв документ е добре да има с всяка оригинална картина. Как точно да се направи такъв сертификат съм разгледал в тази статия==>>Изработване на документ за картина.


  Как да поръчате сертификат за вашата картина?


   ВАЖНО!!!  Преди да поръчате сертификат е важно да се запознаете със следните две теми и след това да следвате стъпките по-долу:

  ТЕМА 1 – Какво представлява авторското право на картина?

  ТЕМА 2 – Как да изнесем картина зад граница?


  Цена на услугата


     Услугата се заплаща. Цените са следните:

  За 1 брой – 4.90 лева (единична цена за сертификат)

  За 2 – 5 броя – по 3.90 лева на брой (единична цена за сертификат)

  За 6 – 10 броя – по 2.90 лева на брой (единична цена за сертификат)

  За над 10 броя – по 1.90 лева на брой (единична цена за сертификат)

    Това, което получавате е файл на вашият сертификат, който в последствие да разпечатате и да разпишите. Файла е във формат PDF и се изпраща по имейл до 3 дни след направената заявка.

  Как да поръчате вашият сертификат? 


  СТЪПКА 1


  Изпратете следната информация на този имейл адрес damqnpetrovdmp@gmail.com

  1. Заглавие на творбата. Например: “Есенен пейзаж”
  2. Размер и техника на творбата. Например: 50 х 70 см. – маслени бои върху платно
  3. Автор на творбата – Първо име и Фамилия
  4. Място и дата на създаване. Например: България – гр. София – дата 24.07.2020 г.
  5. Снимка ка картината. Важно е изображението да е с прилично качество. При необходимост то ще бъде обработено от мен с цел по-добра визия върху сертификата.
  6. Информация за връзка: телефон и имейл адрес (ако имате сайт или фейсбук страница – не са задължителни0.

  След като изпратите данните и снимката на творбата, услугата се заплаща по удобен за вас начин. Изпълнението на поръчката отнема до 3 дни.

  ЗАБЕЛЕЖКА!!!

  Сертификат, който изработвам е с информативен характер и няма силата на официален документ. Всеки го използва на своя отговорност. Ако сте художник е препоръчително да се изпработи индивидуален печат, който да се използва за всички сертификати и да се подписват ръчно. Отпечатването на файла е добре да става на дебела и твърда хартия, както и на качествена машина (препоръчително е в професионална печатница). Поставянето му в прозрачен джоб е желателно за по-добро съхранение и естетическа визия.

     Ако имате въпроси не се колебайте да се свържете с мен. Ще се радвам да помогна! 🙂

  23423444 Услуги